Музика

Старият празник на нов глас: какво да слушаме в края на годината освен Марая Кери

18.12.2019

“All I Want For Christmas Is You” е най-разпознаваемата и успешна коледна песен в историята – доказват го Световните рекорди на Гинес, които Марая Кери разби с продажби, престой в класации и слушания в стрийминг платформи.

Но както всяко нещо, обичано с такава сила, парчето среща и също толкова противоположни чувства. Ако сте сред хората, на които им се приисква да се обесят на гирлянд, щом чуят първите ноти от нея, или просто искате да разнообразите празничния си плейлист, време е да включите в него следните песни от изминалото десетилетие.

Те не са класики, нито кавъри на класики, но имат потенциала да се превърнат в такива.

Кейти Пери – “Cozy Little Christmas”

Година: 2019

Кейти Пери ни припомня за важните неща на Коледа (а и не само): уютните моменти с любими хора е всичко, което искаме често през годината, и можем да постигнем без скъпи подаръци… стига да не забравяме да си вземем някоя и друга почивка на слънчево място като във видеото. Освен че ни зарежда с топло настроение, в припевите “Cozy Little Christmas” ни напомня за доброто старо звучене на изпълнителката от началото на кариерата ѝ, а това допринася за носталгията по изминалите дни.

Препоръчваме за слушане, когато: ви е омръзнало от реклами за подаръци и сторита с адвент календари в социалните мрежи.

Тейлър Суфит – “Christmas Tree Farm”

Година: 2019

Хубавите спомени са нещо, което винаги може да подобри настроението ни, а това важи с особена сила и за Коледа. Клипът към празничната песен на Тейлър Суифт е съставен от домашни видеозаписи от нейното детство, а това лесно ни връща към нашите собствени безгрижни дни, за да намерим временно умствено спасение от цялата суматоха в края на годината.

Препоръчваме за слушане, когато: нямате търпение да приключите с пазаруването или да се приберете вкъщи за празниците.

Джон Леджънд – “Bring Me Love”

Година: 2018 
Албум: “A Legendary Christmas”

Трудно е да се избере само една песен от чудесния коледен албум на Джон Леджънд и ако “What Christmas Means To Me” не беше кавър на Стиви Уондър, щеше да надделее тук. “Bring Me Love” също звучи като моментална класика, а и съвременен еквивалент на “All I Want For Christmas Is You” – в основата на всичко отново е любовта, без която останалото няма значение. Видеото, макар и сладникаво, носи свой чар.

Препоръчваме за слушане, когато: се подготвяте за празника вкъщи.

Джеси Джей – “This Christmas Day” 

Година: 2018
Албум: “This Christmas Day”

Колкото и да сме обхванати от всеобщ ентусиазъм по това време от годината, не всички имат късмета да прекарат щастливи празници. “This Christmas Day” може да звучи като злополучна любовна история, подобно на “Last Christmas” от Джордж Майкъл. Ако се вслушаме по-внимателно обаче, ще чуем и разказ за хората, с които никога вече няма да посрещнем Коледа, но това не пречи да усещаме техните дарове и присъствие.

Препоръчваме за слушане, когато: някой ви липсва по празниците.

Гуен Стефани и Блейк Шелтън – “You Make It Feel Like Christmas”

Година: 2017
Албум: “You Make It Feel Like Christmas”

Докато по-популярните коледни песни са тези, с които си пожелаваме любов, трябва да има и такива, които ни припомнят да я ценим, когато вече сме я получили. “You Make It Feel Like Christmas” е от вторите и е подходящ поздрав за половинката ви, с която заедно да направите личната си равносметка. Действителната любовна история на Гуен Стефани и Блейк Шелтън допринася за приятното чувство.

Препоръчваме за слушане, когато: сте благодарни за хората, които могат да направят празничен всеки ден от живота ви.

Продължава на следващата страница

1|2Next page sign

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Ивана ХитковаПрилично безразлични ли са рапърите или напротив?30.08.2019

Още от Под Моста

Деница ДимитроваПристрастяващата мистерия на „Отмяната“Кино