Музика

Старият празник на нов глас: какво да слушаме в края на годината освен Марая Кери

18.12.2019

Леона Луис – “One More Sleep”

Година: 2018 
Албум: “One More Sleep”

Голяма част при удоволствието от нещо е в неговото очакване – това важи и за празниците. Още от детство отброяваме дните с още няколко събуждания (и… къпания например). В “One More Sleep” и Леона Луис не прави изключение, чакайки любимия си, но дори да не ви се налага същото, коледното вълнение от песента отново е заразително.

Препоръчваме за слушане, когато: нямате търпение да дойде Коледа.

Роби Уилямс – “Time For Change”

Година: 2019 
Албум: “The Christmas Present”

Равносметките са неизбежна част от празничния сезон, както и стремежът да бъдем по-добри към себе си и околните. Към промяна призовава и Роби Уилямс, който рядко допуска публиката в личното си пространство, но тук си позволява да снима клип у дома заедно със своето семейство. Със социалното послание, детския хор и темпото няма как парчето да не ни напомни за друга класика – “Happy Xmas (War Is Over)” на Джон Ленън.

Препоръчваме за слушане, когато: се наслаждавате на празника и правите планове за новата година.

Кели Кларксън – “Underneath The Tree”

Година: 2013 
Албум: “Wrapped In Red”

Още една песен, с която да благодарите на хората до вас, които са по-важни от подаръците под елхата. “Underneath The Tree” се радва на пълен пакет екстри – звънчета, камбанки, саксофон и беквокали, които отново са на Кели Кларксън. Песента е не по-малко зареждаща и приповдигната от “All I Want For Christmas Is You”, затова и заслужава да стане по-разпознаваема с годините.

Препоръчваме за слушане, когато: празнувате и отваряте подаръци.

Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени – „Лепило за брада“

Година: 2019 

Повечето от нас помнят момента, в който са разбрали истината за Добрия старец, но това не би трябвало да ни откаже от добродетелите, на които ни учи образът му. За всеки случай, не е много добра идея да пускате тази песен на по-малките, ако искате да избегнете въпросите, но може да е добър повод да проведете разговора, който да спести неочаквани разочарования. „Лепило за брада“ е забавна и заразителна с напредването на мелодията, когато чуваме типични Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени в празничен режим.

Препоръчваме за слушане, когато: все още ви се ще да вярвате в Дядо Коледа (и искате повече нови български коледни песни!).

Кайли Миноуг и Дани Миноуг – “100 Degrees”

Година: 2015 
Албум: “Kylie Christmas”

Започва като типична коледна песен, която обаче рязко преминава в класическо диско. В родината на сестрите Миноуг по това време си е горещо, затова не е учудващо, че двете ни приканват да носим духа на Коледа със себе си, независимо от сезона. “100 Degrees” е чудесна за разнообразяване на плейлиста по време на парти сезона, защото винаги има някой, на когото празничният саундтрак му идва вповече.

Препоръчваме за слушане, когато: ви е омръзнало от коледни песни.

1|2Next page sign

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Ивана ХитковаПрилично безразлични ли са рапърите или напротив?30.08.2019

Още от Под Моста

Йорданка ВеселиноваДуми за любов: 14 февруари или денят на Христо ФотевЛитература