„Цигари на бройка“ – фотоизложба на Константин Мравов

09.08.2018

Днес, 9 август, от 19 часа в Gifted, намиращ се на ул. „Иван Денкоглу“ 24 (до Съдебната палата) се открива фотографската изложба на журналиста от БНР Константин Мравов. Константин е автор на редица медии, сред които „Клин-Клин“, „Актуално“, „Под Моста“, дългогодишен водещ в радио „Реакция“ и други. Изложбата ще може да се види до 21 август

Константин Мравов

Той снима в София от 2013, а в архива му до днес на преден план са графитите, промените в средата и анонимните ѝ обитатели, които улавя предимно с много евтина техника.

Затова и първата му изложба се казва „Цигари на бройка“, а в нея качеството на изображението не е приоритет. Често дори е обратното – шумът, липсата на фокус и преекспонирането на светкавицата умишлено създават сурови, но и естествени сцени, в които човекът зад обектива е невидимо, но и наблюдателно присъствие. 

На стените в Gifted Sofia те ще бъдат в различни формати (от А2 до 10х15см), включително във фотоалбум със снимки от пътувания, а част от тях – и на вестникарска хартия. Изложбата включва и собствени фотоилюстрации към негови журналистически текстове.

Куратори на изложбата са Стела Каменова и Наталия Иванова.

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Стажанти на "Под Моста"Първата скреч книга като протест срещу високия ДДС на книгите28.05.2018

Още от Под Моста

Боян СимеоновКак отидох в Исландия с палатка, но спах в колатаLIFE