„Цигари на бройка“ – фотоизложба на Константин Мравов

09.08.2018
Заедно в час

Днес, 9 август, от 19 часа в Gifted, намиращ се на ул. „Иван Денкоглу“ 24 (до Съдебната палата) се открива фотографската изложба на журналиста от БНР Константин Мравов. Константин е автор на редица медии, сред които „Клин-Клин“, „Актуално“, „Под Моста“, дългогодишен водещ в радио „Реакция“ и други. Изложбата ще може да се види до 21 август

Константин Мравов

Той снима в София от 2013, а в архива му до днес на преден план са графитите, промените в средата и анонимните ѝ обитатели, които улавя предимно с много евтина техника.

Затова и първата му изложба се казва „Цигари на бройка“, а в нея качеството на изображението не е приоритет. Често дори е обратното – шумът, липсата на фокус и преекспонирането на светкавицата умишлено създават сурови, но и естествени сцени, в които човекът зад обектива е невидимо, но и наблюдателно присъствие. 

На стените в Gifted Sofia те ще бъдат в различни формати (от А2 до 10х15см), включително във фотоалбум със снимки от пътувания, а част от тях – и на вестникарска хартия. Изложбата включва и собствени фотоилюстрации към негови журналистически текстове.

Куратори на изложбата са Стела Каменова и Наталия Иванова.

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Стажанти на "Под Моста"Първата скреч книга като протест срещу високия ДДС на книгите28.05.2018

Още от Под Моста

Емилия НайденоваИнтервю с Ейлиш ни Гуивна, автор на „Литературен обяд и други разкази“Литература