„Warcraft: Началото“ с впечатляващи приходи

warcraft

Филмът по прочутата игра на  Blizzard Entertainment World of Warcraft отбелязва значителни приходи от първите си няколко дни на големия екран. За момента продукцията върви по кината в 20 страни, от които е събрала над 30 мил. долара за първия си уикенд, съобщава Variety. Фентъзи епосът тепърва предстои да тръгне и в САЩ и Китай, откъдето очаква най-големи приходи.

В Германия Warcraft се превръща в най-касовия филм за годината с премиерен ден, отбелязал приходи от 2.2 мил. долара. Във Русия тази цифра набъбва до 4.9 мил. за два дни. Останалите приходи идват от Франция, Швеция, Дания, Австрия, Египет, Унгария, Исландия, Индонезия, Латвия, Ливан, Норвегия, Пакистан, Словения, Швейцария, Тайланд, Средния Изток и Обединените арабски емирства. У нас ще можем да се насладим на битката за Азерот от 10 юни.

Сюжетът на филма разказва за епичния сблъсък на две цивилизации. Обитателите на мирната територия Азерот са принудени да бранят дома си от народа на орките, чийто свят е на прага на разрушение, а желанието им е да завземат този.

Екшънът е режисиран от Дънкан Джоунс. В главните роли влизат Травис Фимел, познат като Рагнар от сериала „ Викингите“,  Тоби Кебел, Паула Патън и др.

Трейлър на филма.

Автор: Александър Григоров

Стажанти на
За втора поредна година "Под Моста" организира стажантска програма във Факултета по журналистика към СУ. Принципът на програмата е по-големи колеги да дадат част от опита си на по-малките. През 2016 г. през програмата ще минат 17 студенти по журналистика първи курс от ФЖМК.

Сподели тази публикация

Google+ Linkedin Reddit Tumblr+ @Email to