Започва седмицата на испанското и иберо-американското кино

28.05.2018
(Снимка: Facebook)

Двадесет и петото издание на Седмицата на испанското и иберо-американското кино бе открито на 28 май от 19.00 ч. с първия епизод от хитовия сериал на National Geographic „Геният: Пикасо“ с Антонио Бандерас, в кино „Люмиер Лидл“ (НДК). Откриващата прожекция от фестивала ще бъде само с покани.

Фестивалът  тази година ще се проведе в периода 28 май – 3 юни. Ще бъдат представени 13 филма, като повечето от тях ще се излъчват за първи път в България.

Заглавията, които влизат в програмата на фестивала, ще бъдат излъчвани на екраните в кината „Люмиер Лидл“ (НДК) и „G8“ в София, „Лъки синема“ в Пловдив и Фестивалния и конгресен център – Варна.

Други водещи заглавия от програмата на тазгодишното издание са комедии като „Барът“, „Хартийки във въздуха“, „Племето“, „На лагер“, биографичния „Скъпи Посланикo“, музикално-документалния „Произведено в Мексико“ и други.

Ежегодната филмова кино панорама на испанското и иберо-американското кино се провежда традиционно в началото на месец юни, а тази година дори малко по-рано, вече 25 години.Фестивалът е под егидата на Посолство на Кралство Испания и със съдействието на Институт Сервантес, Национален дворец на културата, както и на дипломатичестките мисии на Аржентина, Бразилия, Колумбия, Куба, Еквадор и Чили.

Автор: Ралица Братанова

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Под МостаФилмът "Всички знаят" ще има извънредна прожекция на тазгодишната "Киномания"16.11.2018

Още от Под Моста

Момчил РусевHeptagram: в търсене на глобална музика, която да ни откъсне от ежедневиетоМузика