Започва седмицата на испанското и иберо-американското кино

28.05.2018
(Снимка: Facebook)

Двадесет и петото издание на Седмицата на испанското и иберо-американското кино бе открито на 28 май от 19.00 ч. с първия епизод от хитовия сериал на National Geographic „Геният: Пикасо“ с Антонио Бандерас, в кино „Люмиер Лидл“ (НДК). Откриващата прожекция от фестивала ще бъде само с покани.

Фестивалът  тази година ще се проведе в периода 28 май – 3 юни. Ще бъдат представени 13 филма, като повечето от тях ще се излъчват за първи път в България.

Заглавията, които влизат в програмата на фестивала, ще бъдат излъчвани на екраните в кината „Люмиер Лидл“ (НДК) и „G8“ в София, „Лъки синема“ в Пловдив и Фестивалния и конгресен център – Варна.

Други водещи заглавия от програмата на тазгодишното издание са комедии като „Барът“, „Хартийки във въздуха“, „Племето“, „На лагер“, биографичния „Скъпи Посланикo“, музикално-документалния „Произведено в Мексико“ и други.

Ежегодната филмова кино панорама на испанското и иберо-американското кино се провежда традиционно в началото на месец юни, а тази година дори малко по-рано, вече 25 години.Фестивалът е под егидата на Посолство на Кралство Испания и със съдействието на Институт Сервантес, Национален дворец на културата, както и на дипломатичестките мисии на Аржентина, Бразилия, Колумбия, Куба, Еквадор и Чили.

Автор: Ралица Братанова

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Под МостаФилмът "Всички знаят" ще има извънредна прожекция на тазгодишната "Киномания"16.11.2018

Още от Под Моста

Боян Симеонов5 албума от януари, които трябва да слушатеМузика