Imany и Parov Stelar на родна сцена това лято

facebook

За трета поредна година Благоевград ще приеме фестивала ‘Francofolies’. Само след няколко месеца, на 17 юни, ще имаме възможността да се насладим на съвременна франкофонска музика, изпълнявана от Imany и Parov Stelar. И то напълно безплатно! В 20:30 ч. се очаква на сцената да излезе Imany, a веднага след нейното участие, в 22:30 ч., да ни разбият и музикантите от Parov Stelar, съобщиха организаторите на фестивала.

Продуцент на фестивала е община Благоевград, като тази година те решиха да сменят мястото на провеждането му – от площада той се измества при бившите казарми, където ще бъде построена и огромната сцена. ‘Francofolies’ ще се проведе на 16 и 17 юни и като по традиция и тази година вторият ден от провеждането му е с вход свободен за всички жители и гости на града.

За феновете на електронната музика Parov Stelar са добре познати. Специфичното им звучене, което е смесица между джаз, електро и хаус, им носи незабавен успех още с излизането на албума им ‘Rough cuts’ през 2004. Концертът им в Благоевград е част от сегашното им турне ‘The burning spider tour’, което започна още миналата година. Пред родна публика те ще представят както някои от най-известните си парчета, така и нови от предстоящия им албум ‘The burning spider’.

Imany стана известна на родната публика с хитовете си ‘You will never know’ и ‘Don’t be so shy’, които са включени в първия ѝ студиен албум ‘The shape of a broken heart‘. През 2016 Filatov & Karas правят ремикс на песента и ‘Don’t be so shy’, което я прави световноизвестна, а песента покорява класациите в редица европейски страни. Imany ще ни гостува за трети път, като предишните и концерти се състояха в София през зимата и лятото на 2016 г.

Фестивалът се провежда за първи път у нас от 24 до 26 септември 2015 г. като част от престижния фестивал ‘Les francofolies’. Той е и най-големият франкофонски музикален фестивал, който се провежда всяка година от 1985 г. в Ла Рошел – Франция. В предишните издания на фестивала в Благоевград са взели участие музиканти като ZAZ, DJ Bob Sinclar и Gypsy Kings. А организаторите отново обещават още по-голямо шоу и повече забавление, така че заповядайте, защото вечерта на 17 юни не е за изпускане!

Автор: Петя Видолова

Стажанти на

За втора поредна година “Под Моста” организира стажантска програма във Факултета по журналистика към СУ. Принципът на програмата е по-големи колеги да дадат част от опита си на по-малките. През 2016 г. през програмата ще минат 17 студенти по журналистика първи курс от ФЖМК.

Сподели тази публикация

Google+ Linkedin Reddit Tumblr+ @Email to