„Пробуждане с хоро“ – българска инициатива по цял свят за 3 март

19.02.2018

За трета поредна година „Сдружение Азбукари“ и Единение „Българи за България“ организират многохилядно хоро по случай националния празник на България на 3 март – „Пробуждане с хоро!“.

Идеята на организаторите и тази година е всички българи, които живеят извън страната да изяват самоинициатива и да организират масово хоро на 3 март.

„Целта е да пробудим българите в страната и по света със символа на Единението, енергията, силата на духа и тялото – българското хоро. Желанието ни е, в деня на Националния празник, всички българи в Родината и по света да се обединим, да се хванем за ръце и да изиграем кръшни, красиви хорА, символ на българщината и националната ни идентичност. „ – споделят още организаторите.

Центърът на събитията ще е столицата, а мястото – парк „Заимов“. „Пробуждане с хоро!“ започва в 12 ч.От „Сдружение Азбукари“ и Единение „Българи за България“ приканват всички да се хванат на хоро точно в този час в своя град, голямо или малко населено място, читалище, културен център, български посолства и училища, площади, дворове и домове на всички българи без значение в коя точка на света се намират.

„Желанието ни е, в деня на Националния празник, всички българи в Родината и по света да се обединим, да се хванем за ръце и да изиграем кръшни, красиви хорА, символ на българщината и националната ни идентичност. „

На премиерния музикално-танцов концерт на най-българското „Пробуждане с хоро“ на националния празник на България ще вземат участие професионален фолклорен ансамбъл „Български ритми“, повече от 30 уникални артисти – танцьори, виртуозен оркестър и гласовити певици. Впечатляващият глас на солиста на ансамбъл „Загоре“ – Васко Василев ще се погрижи за незабравимите емоции на публиката.

Организаторите призовават всички българи по света да заснемат народните хора в своя град и да ги споделят с тях! Заповядайте на 3 март в парк „Заимов“, за да усетите българския дух, да се насладите на един истински народен празник и да се заловите в онзи магичен кръг, наречен хоро!

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Под МостаКонцерт на Людмил Ангелов и Веско Ешкенази през април03.03.2018

Още от Под Моста

Боян СимеоновИзкуството да се храниш добре: Био вафлиLIFE