Продълженията на „Аватар“ получиха новите си премиерни дати

23.04.2017

Ясни са премиерните дати на предстоящите четири продължения на най-касовия филм в историята на киното – „Аватар“. Втората част излиза на 18 декември 2020 година, противно на първоначалната информация, че филмът ще е готов в края на 2018 година.

Третата част на филма има зададена премиерна дата 17 декември 2021 година, четвъртата – 20 декември 2024 година, а петата и последна част – 19 декември 2025 година. Четирите филма се снимат паралелно в Нова Зеландия.  Актьорският състав отново ще включва звездите на първия филм от 2009 година – Сам Уортингтън, Зоуи Салдана, Сигорни Уивър и Стивън Ланг.

Сюжетът на четирите филма остава тайна, като не е ясно колко от тях ще бъдат продължения и колко – предистории на оригиналния филм. Потвърдено е единствено, че ще проследява историята на семейството, което главните герои от „Аватар“ – Джейк Съли (Сам Уортингтън) и Нейтири (Зоуи Салдана), ще създадат. Знаем още, че освен племето На’ви, ще видим и други извънземни раси и непознати кътчета от Пандора – естествения спътник на планената Полифем, където се развиваше действието в първия филм. Потвърдено е, че продълженията ще включват подводни сцени, но в никакъв случай цялостното им действие няма да се развива под водата. За капак – Сигорни Уивър ще играе изцяло нова роля.

Разбира се, Джеймс Камерън ще режисира четирите продължения. Те ще бъдат продуцирани от Lightstorm Entertainment, чийто основател е самият Камерън.

„Чудесно е да работя с най-добрия екип в този бизнес“, написа Камерън в публикация във Facebook.

Автор: Илияна Маринкова

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Под МостаАлекс Гарланд се завръща с нов филм през февруари27.11.2017

Още от Под Моста

Под МостаМирослав Стойчев: С "RockSchool на колела" сбъднахме мечтите на десетки децаОбразование