Български филми на открито с Блок Кино

18.07.2017

Това лято всички ентусиазирани любители на българските филми ще могат да се насладят на отворени прожекции на ново българско кино в градинката пред блока. Това е вълшебството на Блок Кино, което за трета поредна година преобразява междублоковите пространства на 10 столични квартала в салони под открито небе. През юли и август ще се състои  специална селекция от най-доброто ново игрално и документално кино у нас и разходка из емблематични квартали в София.  Входът е свободен.

,,В София постоянно се организират културни събития, които си остават в центъра на града и се посещават винаги от едни и същи хора. Така се и промотират като насочени към публика, която вече така или иначе е заинтересована“, казват Адриана Панева и Стефан Маринов от сдружение „Ас“ – „ние сме ентусиасти, които искаме да популяризираме съвременната култура“. Така се заражда идеята им заБлок Кино“ – лятно кино, далече от центъра с български филми от последните десет години.

 

 

,,Блок Кино“ е независим проект, който стратира през 2015г., а днес се разгръща в три панела – Блок А (за българско анимационно кино), Блок Д (българско документално кино) и основната програма –Блок Игрално Кино през юли и август.

Това лято Блок Игрално кино ще покаже 20 игрални (късометражни и пълнометражни) български филма в 10 квартала на София- от Княжево до Дружба.

Цялата програма на събитието можете да видите на уебстраницата на  проекта: http://www.blok-kino.com/.

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Под МостаЗапочна второто издание на Коледа в квАРТала с множество събития14.12.2017

Още от Под Моста

Деница Димитрова„Когато гръм удари, как ехото заглъхва“ или страстите Яворови в Народния театърТеатър