Джаки Чан с „Оскар” за цялостно творчество

Джаки Чан Източник: www.forbes.com

Джаки Чан
Източник: www.forbes.com

 

Американската академия за киноизкуство обяви, че Джаки Чан ще получи „Оскар” за особени заслуги в развитието на кинематографията, предаде БГНЕС.

Церемонията ще се състои на 12 ноември в Лос Анджелис и освен Чан с престижната статуетка за изключителни постижения и цялостен принос към киното ще бъдат удостоени документалистът Фредерик Уайзман, филмовата монтажистка Ан Коутс и кастинг режисьорът Лин Столмастър.

Шерил Бун Айзъкс, президентът на Академията за кинематографично изкуство и наука, нарече избраните за почетен „Оскар” „истински пионери и легенди в занаята”.

Въпреки че зад гърба си има над 100 филма, Чан никога не е бил номиниран за златната статуетка, защото филмите му не са от типа, който носи номинации. Това не му попречи да се превърне в един от най-обичаните актьори и вторият най-високо платен актьор за 2016 г. според списание ‘Forbes’.

От тазгодишните избраници само Ан Коутс е печелила „Оскар” за монтажа на „Лорънс Арабски”.

 

Текст на новината: Дарина Христоскова

Стажанти на
За втора поредна година “Под Моста” организира стажантска програма във Факултета по журналистика към СУ. Принципът на програмата е по-големи колеги да дадат част от опита си на по-малките. През 2016 г. през програмата ще минат 17 студенти по журналистика първи курс от ФЖМК.

Сподели тази публикация

Google+ Linkedin Reddit Tumblr+ @Email to