Издателство “Колибри” представя “Обещание за щастие”

Излезе от печат „Обещание за щастие”, една колкото четивна и непринудена, толкова разтърсваща история – химн на надеждата, че щастието винаги има шанс. Романът печели наградата „Мезон дьо ла Прес“ 2013 и предизвиква огромен интерес във Франция! Колибри„Обещание за щастие“ (превод: Нина Кунова) ни среща с Жюли, касиерка в супермаркет, която отдавна не вярва в изненадите. Срещала е всякакви типове – от тираничния шеф, който й прави неприлични намеци, до капризни клиенти с невъобразими изисквания. Но не й пука. Интересува я само малкият й син Люлю, слънчевият лъч в нелекото й съществуване. И когато зад касата, на която работи, изтощена до крайност, среща погледа на Пол, шейсетгодишен инженер, тя не си представя до каква степен една „делнична среща” може да промени живота й. Трудно е да се каже повече, без да се изопачи тази покъртителна книга, в която нещастието няма последната дума.

Аньес Льодиг е акушерка, майка на три деца и автор на четири романа. Когато единият от синовете й, Натанаел, се разболява от левкемия, започва да пише седмичен бюлетин, предназначен за всички, които се интересуват от детето й. Развълнуван от стила й, един от професорите в болницата я насърчава да пише. След смъртта на Натанаел Льодиг издава първия си роман „Мари отгоре”, с който печели конкурса, организиран от списание „Фам актюел”, в състезание с 600 ръкописа! Следват „Обещание за щастие”, „Тръгни с мен” и „Ще съжаляваме по-късно”.

Под Моста
е независима медия, създадена от млади хора, занимаващи се с писане и журналистика. В сайта можете да намерите новини и изцяло авторска публицистика за култура и лайфстайл.

Сподели тази публикация

Google+ Linkedin Reddit Tumblr+ @Email to