Джош Малерман плете нови тайни и загадки в „Червеното пиано“

Необяснимо явление е в центъра на напрегнатия и завладяващ роман „Червеното пиано“ (ИК „Deja Book”) на Джош Малерман, който излиза на български език само няколко месеца след щатската си премиера. 

Излезе от печат с логото на Deja Book новият роман на един от най-популярните млади автори в света – „Червеното пиано” на Джош Малерман. Той покори читателите с дебютната си творба „Кутия за птици”, а в началото на тази година излезе и новелата му „Къщата на езерното дъно”.

Червеното пиано

Из дебрите на загадъчния континент Африка се носи мистериозен звук, който побърква хората и неясно как уврежда бойната техника. Правителството на САЩ организира две мисии, които се провалят безславно, а завърналите се войници разказват неща, които не могат да бъдат приети сериозно. Командването решава да направи още един опит и изпраща там музикалната банда The Danes, до един бивши военни, които имат за задача да разкрият произхода и природата на тази нова заплаха. Mесеци по-късно в секретна болница една медицинска сестра се грижи за пациент с необясними наранявания – практически всяка кост в тялото му е счупена, но той чудодейно започва да се оправя под влиянието на експериментално лечение. Пациентът е фронтменът на The Danes, а opганите на властта са готови на всичко, за да научат какво му се е случило и къде са останалите от експедицията. Спомените му бавно се връщат и невероятната истина започва да изплува… ала времето изтича.

Червеното пиано“ е новото завладяващо литературно предложение от младата жанрова звезда Джош Малерман. Американецът нашумя преди няколко години с бестселъра „Кутия за птици“, спечелил не само редица награди и читателски аплодисменти, но и вниманието на гладната за екранизации филмова индустрия. Освен писател, Малерман е и рок музикант, който от години свири, пее и композира като лидер на групата The High Strung. Опитът му на двата културни фронта силно му е повлиял, а и помогнал при изграждането на героите в „Червеното пиано“ – може би първото му произведение, което втъкава пряко вдъхновение от собствената му биография. He само фабулно, но и стилово в историите му съвсем открито се долавя и творческият полъх на любими негови колеги по перо, сред които са Дийн Кунц, Робърт МакКамън и Стивън Кинг.

Малерман живее в щата Мичиган, където работи както върху следващата си книга, така и върху музикалната си кариера.

Преводът от английски е на Паулина Мичева, художник на корицата е Живко Петров, а новата книга от издателство Deja Book е на цена от 15,90 лв.

Под Моста

е независима медия, създадена от млади хора, занимаващи се с писане и журналистика. В сайта можете да намерите новини и изцяло авторска публицистика за култура и лайфстайл.

Сподели тази публикация

Google+ Linkedin Reddit Tumblr+ @Email to