Концерт в памет на Принс през октомври

31.07.2016
prince-found-dead-at-57-944415
Източник: tribecafilm.com

Семейството на Принс съобщи, че през октомври ще се състои концерт в памет на изпълнителя в родния му град – Минеаполис, предаде NBC.

Семейството му е обявило, че концертът ще се проведе на 13 октомври. Още не е ясно кои ще са изпълнителите, които ще вземат участие, но скоро ще бъдат обявени.

„Радваме се, че ще имаме възможност да съберем всички, за да почетем живота, музиката и наследството на Принс. Няма по-добро място за това от града, в който е роден. Благодарни сме на артистите, които ще участват, и на хората, които правят концерта възможен”, заяви семейтвото на известния изпълнител.

След смъртта на Принс много звезди почетоха певеца. Бионсе и Дикси Чикс изпълниха негови песни по време на концертите си, а Мадона изпя ‘Nothing Compares 2 U’ и ‘Purple Rain’с помощта на Стиви Уондър по време на наградите на Billboard през май.

Преди месец мениджърите на Принс, които се разпореждат с неиздаваната му музика, съобщиха, че ще публикуват нечувани досега песни, които ще бъдат включени в театрална постановка или в шоу „Цирк дю Солей”. Имението на звездата също може да бъде отворено за посещения по подобие на „Грейсленд” на Елвис Пресли.

Певецът бе открит в безсъзнание в асансьора на имението си „Прейсли парк” на 21 април, малко по-късно е обявен за мъртъв, въпреки оказаната му първа помощ.

 

Текст на новината: Дарина Христоскова

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Под МостаDimitri Vegas & Like Mike с грандиозно шоу у нас03.03.2018

Още от Под Моста

колаж сериали 2021
Деница ДимитроваНовите сериали в края на 2021: какво излезе и какво остава да гледамеКино