Над 72 000 гледаха „Възвишение“ за първите 10 дни

22.11.2017

По официални данни „Възвишение“ продължава да е най-гледаното филмово заглавие у нас през месец ноември.

Различният поглед към събитията от 1872 година преди и след Арабаконашкия обир не спира да привлича вниманието на зрителите, като през делничните дни на изминалата седмица и уикенда продукцията е бил гледана от близо 42 000 души (над 20 000 зрители за изминалия уикенд 17-19 ноември). Филмът продължава да се излъчва пред пълни зали и се радва на силен интерес от публиката. По традиция най-активни са зрителите в София, като веднага след тях се нареждат Велико Търново и Варна, следвани от Плевен, Пловдив, Карлово, Каварна и Стара Загора.

От първата прожекция на филма до неделя (19.11) над 72 000 зрители са изживели „Възвишение“, припознавайки се в някой от главните герои – Гичо и Асенчо, а големите кино вериги не очакват спад в интереса и през настоящата седмица.

В цяла България продължава и кампанията, която дава възможност на групи ученици да се възползват от специална отстъпка и да посетят прожекция по избор през седмицата. Тази идея се осъществява и с подкрепата на Министерството на образованието, а повече информация ученици и учители могат да намерят на www.vuzvishenie.bg.

 

Възвишение е по кината в цяла България

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Под МостаКратките разкази на Георги Господинов се пренасят на големия екран14.02.2018

Още от Под Моста

Деница Димитрова„Любовникът от Zanziбар“ или когато щастието е по-близо, отколкото си мислимТеатър