Представяне на книгата „Близки срещи със смесени чувства”

Истории с бележка под линия от Мария Касимова, определяна като една жена до костите на мозъка!

Снимка: Facebook

„Близки срещи със смесени чувства” е реверанс към словото, белязало живота на самата Мария Кисимова. Книгата е емоционален сбор от очерци и есета, които илюстрират „детска къщичка от кашони“,напомнят за „стари мебели“ и работят с въображение.”

Думите й парят, мислите й се роят в хиляди посоки, приятелството с нея е убежище. Никога не знаеш накъде ще те поведе поредната й журналистическа изява, можеш да бъдеш сигурен само, че не допуска компромиси с ценностите си.

Мария Касимова не кокетничи с думите, защото смята, че няма по-силно оръжие от истината. Не се бои да заяви мнение, рискувайки психологическия си комфорт.

Писателката вярва, че:

 „любовта е единственото нещо, заради което всичко си струва – и сълзите, и самотните нощи, и глупавите признания“.

И може би такова послание е основно и в “Близки срещи със смесени чувства”…

Книгата ще бъде представена от Георги Тошев, който пише в предговора на книгата:

„Това са истории за онези тихи, невидими хора и преживявания, които превръщат живота ни в събитие.”

За Мария Касимова като писател на събитието ще говори и телевизионната журналистка Наталия Симеонова. Не просто като читател, а в качеството си на дългогодишна нейна приятелка.

Освен това сборна формация артисти от Музикалната академия ще допринесе за топлата приятелска атмосфера.

Запознайте се с Мария Касимова и нейното творчество- “Близки срещи със смесени чувства” на 20 юни в 19:00 ч. в градината на СОХО на „Искър” 4!

Автор:Ангелина Грозева

Стажанти на
За втора поредна година “Под Моста” организира стажантска програма във Факултета по журналистика към СУ. Принципът на програмата е по-големи колеги да дадат част от опита си на по-малките. През 2016 г. през програмата ще минат 17 студенти по журналистика първи курс от ФЖМК.

Сподели тази публикация

Google+ Linkedin Reddit Tumblr+ @Email to