От Лондон до Йерусалим с новия албум на Алекс Клеър

20.03.2017

 Последният албум на артиста „Tail of Lions” ще бъде представен на живо на 24 април в Студио Орфей

На 24 април в Студио Орфей ни предстои една особено интересна среща с Алекс Клеър, който ще представи на живо последния си албум „Tail of Lions”. Заглавието на албума идва от еврейска поговорка, а парчетата са отражение на всичко, през което артистът минава в последните години. В него се преплитат лични емоции и истории, свързани с преместването му в Йерусалим и ролята му на съпруг и баща.

Албумът е записан миналото лято на лодка в източен Лондон, заедно с неговия добър приятел от Submotion Orchestra – Chris Hargreaves. За няколко седмици те успяват да създадат „Tail of Lions” – албумът, който показва един различен Алекс Клеър. Името на албума идва от еврейската поговорка „По-добре да бъдеш опашка на лъв, отколкото глава на лисица“ и синтезира онова, към което се стреми лондончанинът, приел юдаизма.

Третият албум на Алекс Клеър включва 10 парчета, като всяка песен носи послание и специфично звучене. „Tail of Lions” изненадва с електронни, дъбстеп, соул и рок елементи, но запазва характерния музикален стил на Алекс. Албумът започва с вълнуващото Tell me what you need”, трип-хоп извиращото Get real”, минава през експлозивното фънк звучене на „Surviving Ain’t Living“, драматичното Basic”, за да потуши страстите с Tired from the fire” иYou`ll be fine” и да завърши с агресивното и силно „Open my eyes”.

Всички тези парчета, както и най-големите и добре познати хитове на Алекс Клеър като „Тоо Close”, ще чуем на живо на 24 април в Студио Орфей. Билети за концерта могат да бъдат закупени на цена от 50 лв. в OMV, The Mall и мрежата на Eventim.bg.

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
MyStory
Под МостаMyStory of Folklore - неочаквана концепция за фолклорния звук в Sofia Live Club27.10.2017

Още от Под Моста

Калоян ГуглевИзкуството в дигиталната епоха. Как артистът живее от него?LIFE