Damo Suzuki’s Network, The Shivas и The Black Swells в Mixtape 5

Става все по-морско и силно се дразня по тоя повод, но това е отделна тема. Който обаче на 15-ти юни се намира на софийска територия, е истински късметлия. Три банди в две зали, в един клуб. Съответно The Shivas, придружени от родните The Black Swells и съвсем самосиндикално – легендата Damo Suzuki. Mixtape 5.

Събитието по нищо не отстъпва на тазгодишните франкофолии. Дори, с риск да бъда разкъсан от върлите почитателки на Imany с разбити сърца /защото мъжете са нещастници, нали/, бих казал, че си заслужава повече. Защото артисти като Imany и Parov има доста. А японецът е един. И с последния си проект – Damo Suzuki’s Network, той доказва, че духът на седемдесетарската психеделика още върлува /въпреки че 60-те бяха по-силни особено покрай Arzachel и Spirit/. Думата „network” носи конкретното си значение. Във всеки от градовете Damo свири с местни музиканти. У нас те ще бъдат Калоян Иванов – китари, Ангел Драганов – клавиши, електронни, Делян Караиванов – бас и Георги Малчев – барабани. За пристигането му в София непростимо виновни са агентите от Alarma Punk Jazz.

The Shivas за късото си съществуване са постигнали необходимото – консистентен звук. Придържат се към rocknroll-а и surf-a. Това, мисля, е съвсем разумно. Защото дори даден жанр да се свири от половин век насам, дори повече, не означава, че е изчерпан.

И The Black Swells – нашите хора, които знаят защо garage-ът е величие в днешно време. Той носи цялата първичност и искреност в правенето на музика – тоест характеристиките, които днешният звук не притежава.

Останалото ще разберете на място.

Автор: Георги Александров

Стажанти на
За втора поредна година “Под Моста” организира стажантска програма във Факултета по журналистика към СУ. Принципът на програмата е по-големи колеги да дадат част от опита си на по-малките. През 2016 г. през програмата ще минат 17 студенти по журналистика първи курс от ФЖМК.

Сподели тази публикация

Google+ Linkedin Reddit Tumblr+ @Email to