„Алея на книгата“ гостува в Пловдив от 12-и до 17-и юни

10.06.2018
Снимка: Facebook

След Пролетния панаир на книгата в София, който се проведе пред НДК, идва ред издателствата да разположат шатрите си в любимия Пловдив. Пътуващото  книжно изложение „Алея на книгата“ стартира заедно с литературния фестивал на града – „Пловдив чете“. Събитието ще продължи  от 12-и до 17-и юни.

За първи път по време на пловдивската алея на книгата  ще бъде организиран и Литературен кът, в който ще се проведат част от фестивалните събития на „Пловдив чете“. Освен него на площад „Централен“ ще бъдат разположени четиринадесет шатри, които ще представят близо 40 издателства пред пловдивчани.

Официален старт на тазгодишното издание ще бъде даден от Асоциация „Българска книга“ и издателство „Жанет 45“ във вторник, 12 юни, в Литературния кът (до шатра 14, при дъжд на близка закрита локация), от 18:00 ч. със специалното музикално участие на „Биг Бенд Пловдив“ и „Арт Войс Център Пловдив“.

Литературният фестивал „Пловдив чете“ се провежда за 16-и път. Тържествената церемония по откриване на тазгодишното издание на фестивала е от 20:00 ч. на Античния театър, където министърът на културата Боил Банов ще изнесе слово. Ще бъдат връчени и престижните награди „Орфеев венец“ – за най-изявен поет през изминалата година, както и „Златна четка“ – за най-добро художествено оформление на книга.

За поредна година партньори на фестивала „Пловдив чете“ са: Министерство на културата на Република България, Община Пловдив и Народна библиотека „Иван Вазов“ и Асоциация „Българска книга“, а домакин е ИК „Жанет 45“.

Автор: Ралица Братанова

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Коледа
Под МостаКоледният дух завладява "Капана"13.11.2017

Още от Под Моста

Под МостаНад 200 деца в 7 града получиха безплатен урок по музика по време на „Rockschool на колела"Образование