Влез в „капана“ на“Капана Фест“ и това лято!

31.05.2018

[youtube id=“Enter video ID (eg. 0e7IPeuK1tQ)“ width=“100%“ height=“350″]

За поредна година от 1 до 3 юни „Капана Фест“ разтваря обятия за малки и големи по улиците на едноименния квартал в сърцето на Пловдив.  

Източник: Wikipedia

Панаирът на изкуствата и тази година ни предоставя смесица от разнородни форми на културата: от музика и танци, през кино, литература и театър до базар на занаята, ърбън арт и активна социална благотворителност.

  • Музика

Тази година пулсът на Капана ще звучи от цели 5 сцени! За музикалната атмосфера ще се погрижат микс от подбрани български изпълнители, а също и гости, които пристигат специално за фестивала от Щатите. Приятна изненада за всички любители и колекционери на винила е допълнен и обновен базар за грамофонни плочи! А за младите таланти на България е предназначена специална сцена „Гласът на Капана“, на ул. „Йоаким Груев“.

  • Занаяти

Ще се любуваме и на изделията на над 120 модерни занаятчии в „Базар Капана“. Тематичните зони са: Авторски изделия, Натурални храни и напитки и, разбира се, зона за Съвременна българска улична мода.

  • Литература

    Източник: Wikipedia

Фестивалът предлага впечатляваща литературна зона за малки и големи. На 1 юни малчуганите ще имат възможността да се срещнат с едни от най-забележителните български детски автори и техните прекрасни книги. От там нататък ще се насладим на нестандартно поднесените думи на разни провокативни, интересни и много талантливи поети. А в последния ден публиката също ще се включи в литературната зона като разказва истории и печели награди.

  • Кино

Тази година площадките до Джумаята  ще се преобразят във вълшебен кът, където всички желаещи да се насладят на независимо кино са добре дошли.

  • Спорт

Зона спорт се завръща с благотворителна Човешка джага, батут и стена за катерене.

Пълната програма на фестивала може да намерите тук

Автор: Траяна Лазарова

 

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Под МостаКакво ни очаква на Международния фестивал на етнографския филм тази година05.11.2017

Още от Под Моста

Под МостаНад 200 деца в 7 града получиха безплатен урок по музика по време на „Rockschool на колела"Образование