Влез в „капана“ на“Капана Фест“ и това лято!

31.05.2018

[youtube id=“Enter video ID (eg. 0e7IPeuK1tQ)“ width=“100%“ height=“350″]

За поредна година от 1 до 3 юни „Капана Фест“ разтваря обятия за малки и големи по улиците на едноименния квартал в сърцето на Пловдив.  

Източник: Wikipedia

Панаирът на изкуствата и тази година ни предоставя смесица от разнородни форми на културата: от музика и танци, през кино, литература и театър до базар на занаята, ърбън арт и активна социална благотворителност.

  • Музика

Тази година пулсът на Капана ще звучи от цели 5 сцени! За музикалната атмосфера ще се погрижат микс от подбрани български изпълнители, а също и гости, които пристигат специално за фестивала от Щатите. Приятна изненада за всички любители и колекционери на винила е допълнен и обновен базар за грамофонни плочи! А за младите таланти на България е предназначена специална сцена „Гласът на Капана“, на ул. „Йоаким Груев“.

  • Занаяти

Ще се любуваме и на изделията на над 120 модерни занаятчии в „Базар Капана“. Тематичните зони са: Авторски изделия, Натурални храни и напитки и, разбира се, зона за Съвременна българска улична мода.

  • Литература

    Източник: Wikipedia

Фестивалът предлага впечатляваща литературна зона за малки и големи. На 1 юни малчуганите ще имат възможността да се срещнат с едни от най-забележителните български детски автори и техните прекрасни книги. От там нататък ще се насладим на нестандартно поднесените думи на разни провокативни, интересни и много талантливи поети. А в последния ден публиката също ще се включи в литературната зона като разказва истории и печели награди.

  • Кино

Тази година площадките до Джумаята  ще се преобразят във вълшебен кът, където всички желаещи да се насладят на независимо кино са добре дошли.

  • Спорт

Зона спорт се завръща с благотворителна Човешка джага, батут и стена за катерене.

Пълната програма на фестивала може да намерите тук

Автор: Траяна Лазарова

 

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Под МостаКакво ни очаква на Международния фестивал на етнографския филм тази година05.11.2017

Още от Под Моста

Анна-Мария ПоповаРей Бредбъри – вълшебникът с магическо пероЛитература