“Ballerina”- нова анимационна приказка по Коледа

07.07.2016

filmballerina

Годината е 1884-а, а мястото – Бретан, Франция. Червенокосата Фелиси Милине е на 11 години и си няма никого. Единствената ѝ утеха и любов е балета. Мечтата подтиква Фелиси да избяга от сиропиталището, в което живее, и серия от приключения я отвеждат в Париж, където под друга самоличност става ученичка в Националната опера. Такава е историята зад предстоящия анимационен филм “Ballerina” – забавна и разчувстваща приказка за приятелството, вярата в себе си и семейството.

Гласът зад главната роля е на Ел Фанинг. След като щурмува фестивалът в Кан с отвратителния, но впечатляващ “The Neon Demon”, Ел съблича дизайнерските рокли и се пъха в палците и пачките на малката балерина Фелиси.  Във филма също участват Мади Зиглер, която познаваме като емоционалното, танцуващо алтер его на Сия, и Карли Рей Джепсън, – младата канадска изпълнителка.

ballerinafelicie

“Ballerina” е копродукция между Франция и Канада – Quad productions, които стоят зад филмът, превърнал се в класика, “Les Intouchables” и Caramel Films от Монреал, създатели на комедията “Starbuck”. Очакваме “Ballerina” в 3D формат и в стила на Пиксар. Аниматорите от L’Atelier Animation ни обещават, че филмът ще ни пренесе в златната ера на “Бел епок”, където ще танцуваме под звездите на Париж от 19-ти век. Очаквайте приказката под декемврийските снежинки.

Радина Иванова

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Посоки
Под Моста"Посоки" тръгна на 43 екрана във Франция16.10.2017

Още от Под Моста

Деница Димитрова„О, ти, която и да си…“: спускане в сърцето на ВазовТеатър