ЧитАлнЯта отбелязва първия си рожден ден с книжни събития, игри и награди

22.08.2016
13872711_1750438351912573_5047465865006294560_n
Снимка: Етюд-и-те на София / Sketches of Sofia

По случай първия си рожден ден читАлнЯта е подготвила разнообразни дейности и изненади за своите нови и стари (по)читатели. През целия август тече инициатива за сляпа среща с книга. Тя предлага на читателя да си избере книга само по ключова дума от нея, без да е запознат с автора или жанра. Късметлиите открили „златни билетчета” ще получат подаръци от VIVACOM, партньор на читАлнЯта още от нейното създаване.

На 21. август следобед стартира детска работилница за рисувани камъчета, в сътрудничество със сайта detskiknigi.com.

За следващата събота, 27. август, е организирана градска литературна игра със сайта „Аз чета” и новото издание на „Изгуби се в литературна София”.

Събитието ще разведе участниците из интересни градски пространства, които са свързани с автори и книги, проверявайки знанията им за литературния свят. За участие е нужно предварително записване до 25 август на имейл chitalnyata@gmail.com.

Кулминацията на празничните събития е на 1. септември (четвъртък), за когато е подготвен литературно-театрален пърформанс от екипа на проекта „Актьори срещу поети”. Пред читАлнЯта ще има и специална фото будка, в която гостите ще могат да се снимат с дървените букви и да изпишат свои послания с тях. По време на празника ще бъдат връчени още награди на най-редовните читатели и на всички, открили златни билети в инициативата „Книга на сляпо”.

Текст на новината: Елис Емин

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Под МостаРоманът „Азазел” с второ издание на български език16.04.2018

Още от Под Моста

Под МостаВъзроденият спомен за Честър Бенингтън от Grey DazeМузика