Едно дългогодишно приятелство – „Дни на японската култура в България“

13.09.2015

За 26-ти път ще се проведат „Дните на японската култура в България“. Тази година се чества и 40-годишнина от сключването на споразумение за културен обмен между България и Япония. Двете страни са дългогодишни приятелки и доказват, че духовността и уважението стопяват географските разстояния.

dariknews.bg
dariknews.bg

Празничните дни са започнали на 5-ти септември и ще радват любителите на японската култура и обичаи до 29-ти ноември. Богата програма от събития очаква българската публика – от лекции и демонстрации, свързани с японски легенди, до класическия театър „Но“, който ще бъде изигран от Японска театрална група „Ямамото Ногаку-до“.

„Дните на японската култура“ се организират от Посолството на Япония в Република България със съдействието на клуб „Приятели на Япония в България“. През месеците на културен обмен не само софиянци ще могат да се докоснат до запленяващия източен дух. Японската култура ще бъде представена още в Пловдив, Габрово, Хасково, Шумен и Казанлък. Потърсете програмата на предстоящите събития в интернет, ще останете очаровани.

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Боян Симеонов12 seconds in Tokyo*04.10.2019

Още от Под Моста

Под МостаВъзроденият спомен за Честър Бенингтън от Grey DazeМузика