Музика

Ерос Рамацоти – една емоция завинаги

02.10.2019

Ден преди грандиозното шоу в Арена Армеец, ще ви разкрием малка част от любимите ни песни на италианския изпълнител.

Роден в Рим през 1963 г., Ерос Лучано Валтер Рамацоти е не просто феноменът на италианската музика, но и един от най-успешните изпълнители на всички времена. 

Дебютът му на фестивала „Санремо“ е през 1985 г. с песента “Una storia importante” . Песента е част от първия самостоятелен албум на изпълнителя и успява да се превърне в огромен хит не само сред италианската аудитория, но и в цяла Европа. Един от най-успешните албуми на звездата е безспорно “In ogni senso”, който излиза през 1990 г. Успява да заеме челните позиции в музикалните чартове, а Ерос става още по-популярен извън пределите на Италия.

Следват албумите “Tutte storie”, “Dove c’è musica”, “Stilelibero”, “9”, “Calma apparente”, “Ali e radici”, “Noi”, “Perfetto”, както и последният му албум озаглавен “Vita ce n’è”, както е и озаглавено турнето му. Успява да направи дуети с Анастейша, Шер, Никол Шерцингер, Рики Мартин, Тина Търнър, Лучано Павароти, както и други величия на музикалния небосклон. 

За всички тези години на сцената Ерос Рамацоти не просто доказва, че е един от диамантите на италианската музика, но и заслужено е обичан от милиони по цял свят, заради музиката, която докосва. 

“Cose della vita” /„Нещата от живота“/

За първи път песента се повява в албума на Ерос от 1993 г. “Tutte storie”. Става хит в няколко държави, но след новата версия, която прави с Тина Търнър през 1998 г., песента сякаш получава нов облик и ново още по-голямо признание по цял свят. Идеята да направят колаборация заедно е изцяло на Тина. Чувайки оригинала на песента, тя успява да се свърже с Ерос и да направят този блестящ „кавър“ на песента. Клипът е сниман в едно малко френско градче. Песента все още е една най-добрите дуетни попадения. 

“Un’emozione per sempre” /„Една емоция завинаги“/ 

Една от най-изключителните песни на Ерос, част от деветия студиен албум на звездата, който излиза 2003 г. и заема челните позиции в цял свят. 

Парчето става изключително популярно, не толкова заради историята около написването на песента, колкото заради начина, по който Рамацоти я изпява и поднася на аудиторията. Песента става номер едно в Швейцария и в Италия, а испанската версия заема пето място в Латинска Америка.

“Истинските любови
ни оставят една емоция завинаги,
мигове, които продължават да ни вълнуват
и са запечатани в съзнанието ни.”

“Più Che Puoi” /„С всички сили“/ 

Спиращият дъха дует заедно с Шер, Рамацоти записва 2001 г. Още един дует на италианската звезда с икона в музикалния бранш. Песента е на първо място в Полша, а в Белгия заема четвърта позиция. Дуетът с Шер отново печели симпатиите на публиката, песента се приема по изключителен начин, а Рамацоти за пореден път прави пореден успешен музикален удар. 

“Parla Con Me” /„Говори с мен“/

Няма да спра да повтарям как всяка една песен на Ерос Рамацоти е изключителна сама по себе си. „Parla con me” е част от единадесетия албум на звездата и е нещо като ретроспекция на изпълнителя. Според него парчето се явява като продължение на песента “Terra promessa”. Клипът към песента е сниман в Лос Анджелис. 

„Не се убива болката,
упойвайки сърцето…
има обаче нещо, което можеш да направиш,
ако искаш, само ако искаш…“

“Più Bella Cosa” /„Най-хубавото нещо“/

Автори на песента са Рамацоти, Клаудио Гудети, Маурицио Фабрицио и Аделио Коляти. Песента печели наградата за „Най-добра песен“, албумът “Dove c’è musica” получава награда за „Най-добър албум“. Песента получава признание и на Европейските награди на MTV. Счита се, че тя е посветена на бившата съпруга на изпълнителя – Мишел Хунцикер. Феноменалният хит успява да влезе в топ 10 почти в цяла Европа, а в Италия е номер 1. 


Може да видите Ерос Рамацоти в зала Арена Армеец на 3 октомври и да чуете тези и още от хитовете му на живо. Той ще гостува за трети път на българска територия и ще зарадва многобройните си почитатели, както го направи през 2005 и 2015 г. Концертът започва от 20:00 и ако още нямате билети, не е късно да си вземете от мрежата на Eventim

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Анна-Мария ПоповаАра Маликян на живо – магията на ексцентричния цигулар28.01.2020

Още от Под Моста

Боян Симеонов5 албума от септември, които трябва да слушатеМузика