Музика

Ерос Рамацоти – една емоция завинаги

02.10.2019

Ден преди грандиозното шоу в Арена Армеец, ще ви разкрием малка част от любимите ни песни на италианския изпълнител.

Роден в Рим през 1963 г., Ерос Лучано Валтер Рамацоти е не просто феноменът на италианската музика, но и един от най-успешните изпълнители на всички времена. 

Дебютът му на фестивала „Санремо“ е през 1985 г. с песента “Una storia importante” . Песента е част от първия самостоятелен албум на изпълнителя и успява да се превърне в огромен хит не само сред италианската аудитория, но и в цяла Европа. Един от най-успешните албуми на звездата е безспорно “In ogni senso”, който излиза през 1990 г. Успява да заеме челните позиции в музикалните чартове, а Ерос става още по-популярен извън пределите на Италия.

Следват албумите “Tutte storie”, “Dove c’è musica”, “Stilelibero”, “9”, “Calma apparente”, “Ali e radici”, “Noi”, “Perfetto”, както и последният му албум озаглавен “Vita ce n’è”, както е и озаглавено турнето му. Успява да направи дуети с Анастейша, Шер, Никол Шерцингер, Рики Мартин, Тина Търнър, Лучано Павароти, както и други величия на музикалния небосклон. 

За всички тези години на сцената Ерос Рамацоти не просто доказва, че е един от диамантите на италианската музика, но и заслужено е обичан от милиони по цял свят, заради музиката, която докосва. 

“Cose della vita” /„Нещата от живота“/

За първи път песента се повява в албума на Ерос от 1993 г. “Tutte storie”. Става хит в няколко държави, но след новата версия, която прави с Тина Търнър през 1998 г., песента сякаш получава нов облик и ново още по-голямо признание по цял свят. Идеята да направят колаборация заедно е изцяло на Тина. Чувайки оригинала на песента, тя успява да се свърже с Ерос и да направят този блестящ „кавър“ на песента. Клипът е сниман в едно малко френско градче. Песента все още е една най-добрите дуетни попадения. 

“Un’emozione per sempre” /„Една емоция завинаги“/ 

Една от най-изключителните песни на Ерос, част от деветия студиен албум на звездата, който излиза 2003 г. и заема челните позиции в цял свят. 

Парчето става изключително популярно, не толкова заради историята около написването на песента, колкото заради начина, по който Рамацоти я изпява и поднася на аудиторията. Песента става номер едно в Швейцария и в Италия, а испанската версия заема пето място в Латинска Америка.

“Истинските любови
ни оставят една емоция завинаги,
мигове, които продължават да ни вълнуват
и са запечатани в съзнанието ни.”

“Più Che Puoi” /„С всички сили“/ 

Спиращият дъха дует заедно с Шер, Рамацоти записва 2001 г. Още един дует на италианската звезда с икона в музикалния бранш. Песента е на първо място в Полша, а в Белгия заема четвърта позиция. Дуетът с Шер отново печели симпатиите на публиката, песента се приема по изключителен начин, а Рамацоти за пореден път прави пореден успешен музикален удар. 

“Parla Con Me” /„Говори с мен“/

Няма да спра да повтарям как всяка една песен на Ерос Рамацоти е изключителна сама по себе си. „Parla con me” е част от единадесетия албум на звездата и е нещо като ретроспекция на изпълнителя. Според него парчето се явява като продължение на песента “Terra promessa”. Клипът към песента е сниман в Лос Анджелис. 

„Не се убива болката,
упойвайки сърцето…
има обаче нещо, което можеш да направиш,
ако искаш, само ако искаш…“

“Più Bella Cosa” /„Най-хубавото нещо“/

Автори на песента са Рамацоти, Клаудио Гудети, Маурицио Фабрицио и Аделио Коляти. Песента печели наградата за „Най-добра песен“, албумът “Dove c’è musica” получава награда за „Най-добър албум“. Песента получава признание и на Европейските награди на MTV. Счита се, че тя е посветена на бившата съпруга на изпълнителя – Мишел Хунцикер. Феноменалният хит успява да влезе в топ 10 почти в цяла Европа, а в Италия е номер 1. 


Може да видите Ерос Рамацоти в зала Арена Армеец на 3 октомври и да чуете тези и още от хитовете му на живо. Той ще гостува за трети път на българска територия и ще зарадва многобройните си почитатели, както го направи през 2005 и 2015 г. Концертът започва от 20:00 и ако още нямате билети, не е късно да си вземете от мрежата на Eventim

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Габриела КанджеваЛюбимите ни блус кавъри на Бет Харт30.10.2019

Още от Под Моста

Емилия ИлиеваПътуване по следите на Коледа - на лов за традицииLIFE