Фестивал на изкуствата „Аполония“ 2016

27.08.2016
Източник: www.apollonia.bg
Източник: www.apollonia.bg

Фестивалът на изкуствата „Аполония” – 2016 ще се състои от 1 до 10 септември в Созопол. Фестивалът ще представи над 70 събития, като тази година акцентът е поставен върху литературата.

Официалното откриване на „Аполония“ е на 2 септември с концерт на Биг Бенда на Българското национално радио със солисти Милица Гладнишка и Атанас Сребрев и диригент Антони Дончев.

Освен тях в програмата ще вземат участие и Поли Генова, Графа, Д2 и Любо Киров, Фондацията и Бургаската филхармония, Тоника, Иво Папазов и оркестър „Тракия“, Jeremy, ансамбъл „Филип Кутев“.

Събитията включват български и световни имена на класическата музика. „Аполония“ представя и нови театрални постановки и кино вечери. Фестивалната програма на Клуб „Аполония“ – Сцена ОББ предлага джаз изпълнения на европейски и български таланти.

Сред изложбите, които гостите на „Аполония” могат да видят, са тези на Темелко Темелков, Калин Николов, Андрей Лекарски и още много други. А постановките , на които можете да се насладите са класиката „Бел ами”, „Ничия земя”с режисьор Стоян Радев, „Последният квартет”и други.

За кинолюбителите пък са приготвени прожекции на „Каръци” , „Сняг”, „Жажда”, документалния филм „Ботев в сянката на паментника”, като всички те могат да бъдат гледани в читалище „Отец Паисий”.

На т.нар. „Книжна Аполония”, която ще се проведе в Стария град, близо до амфитеатъра, посетителите на фестивала ще могат да се запознаят с нови заглавия от десет от най – известните български издателства, като част от тях дори ще участват на литературните вечери на „Аполония”.

Празниците на изкуствата „Аполония“ са най-големият, дългогодишен и мащабен арт фестивал в България. Негов организатор е Фондация Аполония. Фестивалът има за цел да съхрани традицията и да подкрепи новите идеи, експериментални и нестандартни решения в областта на всички изкуства.

Повече информация за програмата на Фестивала може да намерите тук, както и на официалната Фейсбук страница на Фестивала. Златен билет за Фестивала може да закупите от тук.

Текст на новината: Флора Велчева

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Под Моста„Капана Фест“ - душата на квартала се завръща29.08.2017

Още от Под Моста

Под МостаНад 200 деца в 7 града получиха безплатен урок по музика по време на „Rockschool на колела"Образование