Големият актьор Антон Радичев ще получи престижна награда

Големият български актьор Антон Радичев ще бъде отличен с най-високата награда на Министерство на културата – „Златен век” с огърлие. Поводът е неговият 70-годишен юбилей и 43 години на сцената на Народния театър „Иван Вазов”.

Театърът отбеляза събитието с постановката „Почивен ден” Камен Донев. Колегите на големия актьор споделят, че името му е записано със златни букви в историята на българския театър и кино, а за таланта му границите са просто литературно понятие.

Подобаващ юбилей на Антон Радичев на сцената на Народния театър

Антон Радичев завършва актьорско майсторство в НАТФИЗ „Кръсто Сарафов” през 1974 г. и през същата година става част от актьорския състав на Народния театър. Участвал е в над 40 игрални филма, сред които „Оркестър без име”, „Под игото”, „Щурец в ухото” и друго. Участник е в предаването „Клуб НЛО”. Радичев е записвал и много песни, някои от които за фестивала „Златния кос”. Сред ролите му в театъра са още Любомир в „Големанов” от Ст.Л.Костов, Сизобрюхов в „Унижените и оскърбените” по Достоевски, Гурин в „Бяг” по М.Булгаков.

Под Моста

е независима медия, създадена от млади хора, занимаващи се с писане и журналистика. В сайта можете да намерите новини и изцяло авторска публицистика за култура и лайфстайл.

Сподели тази публикация

Google+ Linkedin Reddit Tumblr+ @Email to