Google предлага виртуална разходка из музикалното студио „Аби Роуд“

16.04.2015

abbey-road-beatles

Легендарното студио „Аби Роуд“ в Лондон е приютявало безброй музикални легенди през годините и невероятно много шедьоври са създадени между стените му. Почти никой извън музикалната индустрия обаче досега не е имал възможността да го разгледа отвътре. Но с новия виртуален тур на Google разходката из всички студиа на „Аби Роуд“ става реалност.

Новата онлайн екстра се казва ‘Inside Abbey Road’ и наподобява ‘Google Street View’, но с много повече интерактивни обекти. Всеки един детайл от „Аби Роуд“ е допълнен от архивни снимки, полета с информация, клипове и презентации, които представят най-подробно и интересно историята на известното лондонско студио. На посетителите е предоставена дори възможността да изпробват собствените си умения като музикални инженери, тонрежисьори или просто да разгледат страхотната колекция от микрофони. На разположение за разходка са трите студиа, както и една от стаите за мастеринг.

В най-известното музикално студио през 1969 г. Beatles записват предпоследния си албум ‘Abbey Road’, а обложката, на която ливърпулската четворка пресича пешеходната пътека пред студиото, става емблематична. Отново там записват и Pink FLoyd, Oasis, Адел, Florence And The Machine, Майкъл Джексън, Стинг, Кание Уест. В „Аби Роуд“ е създадена и музиката за някои от най-известните филми на всички времена като „Междузвездни войни“ и „Хари Потър“.

Какво чакате още? Разходете се из „Аби Роуд“ и се насладете на невероятния архив от снимки, изпълнения и интересни факти за най-известното музикално студио в света! Влезте в неповторимия свят на музикалната индустрия ТУК (единствено през Google Chrome)!

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Под Моста„Белият албум“ на Бийтълс е най-скъпата плоча в света09.12.2015

Още от Под Моста

Деница Димитрова„Мер от Ийсттаун“ или да оцеляваш в сенките от миналотоКино