„Граффопост“ продължава през май с участието на Точка Спот

22.05.2018

От 19 до 23 май петото издание на проекта ще преобрази трафопост в кв. Лозенец. На 23 май ще се проведе откриването на новия арт проект, а в следобеда от 18:00ч. любителите на нестандартните артистични намеси в градска среда ще имат възможността да се срещнат в неформална обстановка с автора – Точка Спот в двора на betahaus.

 

Снимка: Facebook

Проектът „Граффопост“  обхваща изрисуване на трафопостове от професионални съвременни стенописци в София. В рамките на 5 дни талантливите артисти променят публични пространства чрез своите концептуални художествени проекти, съобразени със съответната градска среда.

Неформалните срещи с авторите при откриването на проектите дават възможност на публиката да се запознае от близо с художествените идеи и творчеството на отделните артисти. Локациите също са целенасочено подбрани спрямо аудиторията.

Стремежът на организаторите е да привлекат по-голям кръг от хора към градската култура и да поставят акцент върху street изкуството. Тазгодишната изненада е силното дамско присъствие, което преобръща общоприетата представа за улично изкуство.

Faunagraphic е художничката, която даде старт на второто издание на „Граффопост“ на 13 април тази година. Характерни за нейното изкуство са птиците съчетани с фолклорни мотиви. Фините детайли и наситени елементи са тайната, която придава дълбочина на творбите и провокира в зрителя връщане към природата.

Цветното преживяване продължава и този месец с Точка Илиева, известна като Точка Спот. Художничката е свързана с изкуството откакто се помни. В ранните си години е в паралелки с разширено изучаване на рисуване, а след това продължава обучението си като записва Анимационна режисура в НБУ. Участва в изложби, ръководи работилници по рисуване към фестивали, както и седмица на детската книга. В момента работи в сферата на графичния дизайн, илюстрация, дизайн на типажи като артист на свободна практика. Същевременно разработва и различни лични проекти, които репрезентират по различен начин визуалните и търсения.

След приятелската среща с ТОЧКА СПОТ от 19:00 ще се проведе и презентация на артиста в betacafe. Локацията е Трафопост на ул. Развигор №6, срещу betahaus, а организаторите очакват всички любители на street изкуството.

Автор: Траяна Лазарова

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Под МостаПо стъпките на “Възвишение” Изложба с фотографии на Симон Варсано02.10.2017

Още от Под Моста

Калоян ГуглевИзкуството в дигиталната епоха. Как артистът живее от него?LIFE