Urban Creatures и Manomatic с нов акцент в уличките на София

25.05.2018

 

Фестивалът за градско изкуство Urban Creatures и испанският художник Manomatic подаряват на столичани поредния графит в кв. „Подуяне“, този път на ул. „Родина.“

Улица „Родина“ номер 12 се крие зад  високите сиви блокове на „Подуяне“, храстите и гаражите. Там в дъното ни очаква малка, спретната къща, напомняща за отминалите времена. Може би дори преди квартала да се присъедини официално към картата на София. Именно тази къщата е следващото платно за тазгодишния старт на Urban Creatures.

Детайл от творбата на Manomatic. Снимка: Владимир Груев-Freax.

Тазгодишният гост Manomatic е роден в Испания. Рисувал е из цяла Европа и Южна Америка, а неповторимите му стени не могат да бъдат сбъркани. Сам той определя стила на работата си като „графити 2.0“, която винаги е завладяваща и монументална.

В София испанецът, с подкрепата на Urban Creatures ще превърне тази  специална малка стара къща в едно от скритите бижута на квартала като подарък за по-възрастните жители.

Тазгодишните изненади на Urban Creatures тепърва предстоят. В следващите месеци се  очаква да започне работата по проектите на супер зведата в света на графитие Робърт Прох, както и специално включване с новия проект на Иван Шопов в ролята му на артист и художник.

Междувременно създадената от Urban Creatures галерия на открито привлича все повече туристи от цяра Европа.

Създателят на Urban Creatures, Ясен Гешев, споделя, че в бъдеще им предстои работа с най-добрите артисти в Европа и България, като се надява представеното изкуство да достигне до хората от квартала и да доведе до откриване на нови хоризонти.

Автор: Траяна Лазарова

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Под МостаИзложба и дискусия - „Поколението Милениум – илюстратори. Трудната среща с българския издател"12.12.2017

Още от Под Моста

Деница Димитрова„Мер от Ийсттаун“ или да оцеляваш в сенките от миналотоКино