Highlights: Интересните събития този уикенд

07.08.2018

Ако този уикенд ще сте далеч от прохладния морски бряг или от уединението в планината, но все пак искате да избягате от рутината, ние имаме няколко събития, които ще ви помогнат да го направите.

„Ванга срещу Айнщайн – филмови скици“

След края на последния работен ден ние ви предлагаме едно по-различно филмово изживяване, а именно „Ванга срещу Айнщайн – филмови скици“. Проектът е изграден върху сблъсъка между тезата на Айнщайн, че в обитавания от нас свят, няма обект, който да може да превиши скоростта на светлината, и тезата на Ванга, според която  “мисълта е тази, която надвишава стократно скоростта на светлината”. Филмът е плод на съвместния труд на изследователя Генади Григоров и режисьора Стилян Иванов.  Премиерата ще започне в 18:00ч. в Къщата на София, а входът е свободен.

Голямото хоро на седемте рилски езера

В събота, облечени в красиви фолклорни носии, се отправяме към следващото събитие. Ще се качим на Седемте рилски езера, за да се насладим на седем ансамбъла от седемте етнографски области. От 12:00ч. на голямата поляна пред ез. Бъбрека започва „Голямото хоро“, в което могат да се включат само хора, облечени в народни костюми. От 16:00ч. на същото място ще бъде направен опит за рекорд на Гинес за най-голям жив надпис – „България“.

Нов политически плакат

Ако пък не искате да излизате от града, ние имаме още едно събитие, което си струва да посетите.  В Музея на социалистическото изкуство от 10:00ч. ще бъде открита изложбата „Нов политически плакат“. Тя е съвместен проект на музея и на катедрата  „Плакат и визуална комуникация“ в НХА.  Изложбата  ни среща с политическия плакат, който „трябва да въздейства с призивната си сила, да бъде лозунг, знак, заклинание и символ. Да убеждава и да подтиква към действие.“

Неделя е денят, в който трябва да се заредим с положителни емоции. Ето защо ние избрахме “La Comedia“ – единствен по рода си шоу-спектакъл от жанра „Театър на движението“. Актьорите – Трио Плачкови и режисьорът – Стефан Плачков ще ни пренесат в свят изпълнен с „много хумор, непринудена ирония и откровено смешни житейски ситуации“. “La Comedia“ ще започне в 19:30ч., в Нов Театър – НДК.


Автор: Йорданка Веселинова

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Под МостаКратките разкази на Георги Господинов се пренасят на големия екран14.02.2018

Още от Под Моста

Деница Димитрова„Любовникът от Zanziбар“ или когато щастието е по-близо, отколкото си мислимТеатър