Highlights: Интересните събития този уикенд

07.08.2018

Ако този уикенд ще сте далеч от прохладния морски бряг или от уединението в планината, но все пак искате да избягате от рутината, ние имаме няколко събития, които ще ви помогнат да го направите.

„Ванга срещу Айнщайн – филмови скици“

След края на последния работен ден ние ви предлагаме едно по-различно филмово изживяване, а именно „Ванга срещу Айнщайн – филмови скици“. Проектът е изграден върху сблъсъка между тезата на Айнщайн, че в обитавания от нас свят, няма обект, който да може да превиши скоростта на светлината, и тезата на Ванга, според която  “мисълта е тази, която надвишава стократно скоростта на светлината”. Филмът е плод на съвместния труд на изследователя Генади Григоров и режисьора Стилян Иванов.  Премиерата ще започне в 18:00ч. в Къщата на София, а входът е свободен.

Голямото хоро на седемте рилски езера

В събота, облечени в красиви фолклорни носии, се отправяме към следващото събитие. Ще се качим на Седемте рилски езера, за да се насладим на седем ансамбъла от седемте етнографски области. От 12:00ч. на голямата поляна пред ез. Бъбрека започва „Голямото хоро“, в което могат да се включат само хора, облечени в народни костюми. От 16:00ч. на същото място ще бъде направен опит за рекорд на Гинес за най-голям жив надпис – „България“.

Нов политически плакат

Ако пък не искате да излизате от града, ние имаме още едно събитие, което си струва да посетите.  В Музея на социалистическото изкуство от 10:00ч. ще бъде открита изложбата „Нов политически плакат“. Тя е съвместен проект на музея и на катедрата  „Плакат и визуална комуникация“ в НХА.  Изложбата  ни среща с политическия плакат, който „трябва да въздейства с призивната си сила, да бъде лозунг, знак, заклинание и символ. Да убеждава и да подтиква към действие.“

Неделя е денят, в който трябва да се заредим с положителни емоции. Ето защо ние избрахме “La Comedia“ – единствен по рода си шоу-спектакъл от жанра „Театър на движението“. Актьорите – Трио Плачкови и режисьорът – Стефан Плачков ще ни пренесат в свят изпълнен с „много хумор, непринудена ирония и откровено смешни житейски ситуации“. “La Comedia“ ще започне в 19:30ч., в Нов Театър – НДК.


Автор: Йорданка Веселинова

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Под МостаКратките разкази на Георги Господинов се пренасят на големия екран14.02.2018

Още от Под Моста

Деница ДимитроваМежду Холивуд, Бродуей и Уест Енд: театралните роли на филмовите звезди, за които не сте знаелиКино