Highlights: Какво да правим в последния уикенд на август в града

23.08.2018

Ако през последния уикенд на август сте в града, ние имаме няколко предложения, които ще ви помогнат да се сбогувате с лятото по най-подходящия начин – като го изживеете отново. Три летни месеца за три дни, да, това е напълно възможно.

Петък – 24 август

Вернисаж Лирично отклонение-живопис. Изложбата ще се проведе в петък от 18:00 до 20:30 часа в Art Gallery – Angela Minkova. Събитието е подходящо за нас, ако ни липсват морето, шума на вълните и крясъка на гларуси по брега. В програмата освен морските картини са включени и поезия и китари – така изложбата ще ни накара да почувстваме онази лятна романтика, онази емоция, която я има само на брега на морето. Повече информация тук .

International Mojito Festival. Какво е лятото без чаша (или две) ледено мохито? Незавършено, нали? И ние смятаме така, ето защо ако не сте изпили достатъчно или просто много обичате коктейла, то непременно се включете във фестивала. Той ще се проведе на 24 и 25 август. Идеята на събитието е, че едновременно хора от целия свят ще оставят задачите си настрана и ще празнуват живота, любовта и лятото с чаша студено мохито в ръка. Партньори на фестивала са заведенията “Floret”, “FlipFlop”, „Спутник“ и „Апартамента“. Цените на чаша варират между 6 и 13 лева, а ако закупим „Мохито Пас“ – 10 лева (или 5 евро), получаваме отстъпка от 30% за всяка чаша. Освен това със закупуването участваме в томбола, в която победителят ще спечели пътуване за двама до Куба – столицата на мохитото и вечното лято. Повече информация на страницата на събитието.

Така петъкът се превърна в нашия юни – когато сме изпълнени с онези романтични чувства, когато животът ни е с аромат на поезия и вкус на мохито.

Събота – 25 август

Съботата олицетворява юли – месецът, през който онази романтика все още ни държи, но пък се е появила нуждата да създаваме нови неща – връзки, приятелства или изкуство.

Ателие за растителен терариум. Събитието ще се проведе от 11:00 до 12:30 часа в Cactus Lab. То е подходящо както за деца, така и за всички онези, които имат нужда от късче природа, което да прави ежедневието им у дома или на работното място по-зелено. Само за час и половина всеки участник ще има възможността сам да създаде миниатюрна градина с тропически растения, които да ни напомнят на лятото. Предварителната регистрация е задължителна. Таксата за участие е 35 лева, срещу които ще бъдат предоставени всички необходими материали. Повече информация тук.

Залез/Изгрев. От 20:00 до 22:00 часа в „Арт Е Факт“ ще се проведе поетичната вечер, в която Цветина Рангелова ще представи стихотворения и импресии. Темите на творбите са за щастието и „чистото сърце“; позитивизмът и кръговратът на емоциите и чувствата, както и… просто още една гледна точка над живота. Входът е свободен, но е нужно да се направи предварителна резервация. Повече информация на страницата на събитието.

Неделя – 26 август

Последната неделя на август, краят на нашето уикенд приключение, е най-подходящият ден, който да прекараме навън, докато се наслаждаваме на вкусна храна, ароматни напитки и търсим поредната находка на малко базарче.

Vintage Garden Party & Bazaar ще се проведе за трети път от 15:00 до 22:00 в „Once Upon a Time Biblioteka“. Организаторите обещават  неделният следобед да е изпълнен с много музика, танци, добро настроение, коктейли и страхотни находки от базара. Входът е свободен.

Неделна с’Бирка. Събитието ще се проведе от 11:30 до 21:00 часа в „Bar Road 66“. Вкусна храна, разнообразни напитки, музика на живо, възможност да си закупим винил или български занаятчийски продукт са само част от нещата, които организаторите обещават. Срещу купон, с който може да вземем на феста, получаваме храна и напитка и участие в томбола, а наградата е изненада. Повече информация на страницата на събитието:.

Вечер, посветена на Тодор Колев. В „Kino Cabana“ от 20:30 до 23:30 ще се проведе вечер, посветена на Тодор Колев. В програмата са включени акустичен концерт: Ясен Зердев – вокал и Иван Гатев – вокал/ китара, както и прожекция на „Опасен чар“. Входът е свободен.


Автор: Йорданка Веселинова

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Йорданка ВеселиноваHighlights: Интересните събития този уикенд07.08.2018

Още от Под Моста

Под МостаМирослав Стойчев: С "RockSchool на колела" сбъднахме мечтите на десетки децаОбразование