„Клетниците” с нова телевизионна адаптация

Източник: www.mansfield.edu

Източник: www.mansfield.edu

 

Вечният роман на Виктор Юго „ Клетниците” ще бъде адаптиран в шест части. С тази задача са се заели ВВС, ‘Lookout Point’ и ‘Weinstein Television’.

Харви Уейстейн съобщи, че телевизионната екранизация ще бъде съвсем различна от мюзикъла – „силна и сериозна драма, в която могат да намерят отглас промените, които се случват в света ни днес…

Андрю Дейвис, който е работил и по адаптации по Толстой, Дикенс, Остин и др., ще работи и по тази. „Това е книга-икона”, коментира Дейвис и сподели, че се вълнува да отдаде дължимото на таланта на Виктор Юго, като адаптира неговия шедьовър за ВВС със същия екип, който реализирал „Война и мир”.

Актьорският състав все още не е известен. Знае се, че ще бъдат реализирани шест епизода, всеки с продължителност от един час. Тези шест часа ще дадат на зрителите много по- детайлно представяне на романа на Юго от мюзикъла и кино-адаптацията, а с екип като този можем да очакваме един стойностен прочит на тази вечна книга.

 

Текст на новината: Дарина Христоскова

Стажанти на
За втора поредна година “Под Моста” организира стажантска програма във Факултета по журналистика към СУ. Принципът на програмата е по-големи колеги да дадат част от опита си на по-малките. През 2016 г. през програмата ще минат 17 студенти по журналистика първи курс от ФЖМК.

Сподели тази публикация

Google+ Linkedin Reddit Tumblr+ @Email to