Конкурс „Развитие“ обявява петте номинирани романа

20.04.2018

Към края си е юбилейният 10 литературен конкурс „Развитие“. След 4-месечна работа, на 25 април членовете на журито проф. Ивайло Знеполски и доц. Бойко Пенчев – Георги Господинов е в чужбина и няма да може да присъства, ще връчат на основателя на конкурса Александър Александров петте номинирани текста. Те своевременно ще бъдат пуснати на фейсбук страницата на конкурса.

На 10 май, на официална церемония в Централния военен клуб, ще бъдат обявени носителите на Голямата награда и на Специалната награда, еднократно учредена заради юбилея на конкурса и 25-годишнината на корпорация „Развитие“.

Припомняме, сериозно бе повишен размерът на паричните бонуси за победителите. Носителят на Голямата награда, освен уникалната статуетка, специално създадена за 10-тото издание, ще получи и 12 хиляди лева. За Специалната награда бонусът е 7 хиляди лева и също статуетка, изработена от художника Боряна Зафирова. По решение на Александър Александров, освен петте номинирани романа, „Развитие“ ще издаде и още пет, по препоръка на журито.

 

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Под МостаIrfan с концерт във Варна18.03.2016

Още от Под Моста

Анна-Мария Попова„Заедно в час“ - истории от „празните книги“Образование