Конкурс „Развитие“ обявява петте номинирани романа

Към края си е юбилейният 10 литературен конкурс „Развитие“. След 4-месечна работа, на 25 април членовете на журито проф. Ивайло Знеполски и доц. Бойко Пенчев – Георги Господинов е в чужбина и няма да може да присъства, ще връчат на основателя на конкурса Александър Александров петте номинирани текста. Те своевременно ще бъдат пуснати на фейсбук страницата на конкурса.

На 10 май, на официална церемония в Централния военен клуб, ще бъдат обявени носителите на Голямата награда и на Специалната награда, еднократно учредена заради юбилея на конкурса и 25-годишнината на корпорация „Развитие“.

Припомняме, сериозно бе повишен размерът на паричните бонуси за победителите. Носителят на Голямата награда, освен уникалната статуетка, специално създадена за 10-тото издание, ще получи и 12 хиляди лева. За Специалната награда бонусът е 7 хиляди лева и също статуетка, изработена от художника Боряна Зафирова. По решение на Александър Александров, освен петте номинирани романа, „Развитие“ ще издаде и още пет, по препоръка на журито.

 

Димитър Панайотов

е на 25 и е завършил “Журналистика” в СУ „Климент Охридски”. Той е основател и главен редактор на “Под Моста”. Интересува се от литература, култура, кино, фотография, дигитален маркетинг и качествена журналистика.

Сподели тази публикация

Google+ Linkedin Reddit Tumblr+ @Email to