Присъединете се към 20-тия юбилей на Литературен конкурс „Развитие“

27.11.2016
Литературен конкурс "Развитие"
Ина Вълчанова получава призовата статуетка от Главния мениджър на Корпорация „Развитие“ Александър Александров за романа ѝ „Остров Крах“.

Литературен конкурс „Развитие“ за непубликуван български роман навършва 20 години.

Юбилеят ще се отбележи на 30 ноември от 16 часа в Централния военен клуб заедно със заключителния етап от 9-тото издание на конкурса.

На събитието ще бъдат представени три от номинираните в конкурса романи – победителят „Остров Крах“ на Ина Вълчанова, както и издадените по препоръка на журито „Светата кръв“ на Антон Баев и „Nickname Тийнейджър“ на Александър Томов. Авторите на отличените романи ще представят творбите си и ще четат откъси от тях.

Голямата награда в тазгодишното издание на Литературен конкурс „Развитие“ бе 7 хиляди лева, издаване на спечелилия роман, както и призова статуетка.

Гостите на събитието заедно с известни български литературоведи, интелектуалци и писатели, печелили конкурса през годините, ще имат възможност да участват в дискусия относно атмосферата в родната литература. Също така ще могат да споделят мнението си за някои „процеси“, случили се през пролетта и лятото в литературните ни среди.

Александър Александров, главен мениджър на Корпорация „Развитие“ и създател на конкурса, ще говори за бъдещето на конкурса, както и за новите му формати, обмисляни от организаторите.

Събитието ще завърши с чаша шампанско, а гостите ще получат възможността да се запознаят и да вземат автографи от победителя в конкурса – Ина Вълчанова и номинираните Антон Баев и Александър Томов.

През годините част от авторитетното жури на „Развитие” са били Блага Димитрова, Алек Попов, Георги Цанков, Георги Господинов, акад. Тончо Жечев и проф. Ивайло Знеполски. В последните две издания журито се председателства от проф. Ивайло Знеполски с членове Георги Господинов и доц. Бойко Пенчев. Към конкурса е създаден и Обществен съвет, в който членуват наши именити литературоведи, писатели и интелектуалци.

Програма на събитието

16:00 – Начало на дискусията.

17:00 – Представяне на издадените книги.

17:30 – Коктейл.

 

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Елис Eмин„Остров Крах” от Ина Вълчанова и копнежът да бъдеш свободен21.12.2016

Още от Под Моста

Боян Симеонов5 албума от септември, които трябва да слушатеМузика