Лятото пристига в София с A to JazZ Festival през юли

25.05.2018

Международният A to JazZ Festival за осма поредна година ще се проведе в София. Датите са 6-ти, 7-ми и 8-ми юли, а локацията на грандиозното и дългоочаквано музикално събитие за поред път ще бъде Южният парк.

Миналогодишното издание на фестивала събра над 25 хиляди души от страната и  много чуждестранни гости, които се насладиха на популярното шведско трио Dirty Loops, феноменът на съвременния джаз Robert Glasper Experiment, изключителният Christian McBride и още много други артисти от Европа и България. Като допълнение програмата на A to JazZ включваше и детска образователна програма, специален фестивален щанд, пъстър арт-базар, барове с коктейли и хапване, както и луди джем сешъни до сутринта.

В тазгодишната програма на  A to JazZ Festival ще се включат едни от най-големите имена на световната, българската и европейска джаз сцена. Фестивалът ще предложи и още много възможности за едно незабравимо джаз изживяване под открито небе.

Международният A to JazZ Festival е запазена марка за София. Музикалният фестивал разнася духа на джаза из града и го превръща в столица на импровизационната музика за три дни. Създаден през 2011г. от млад и креативен екип, фестивалът представя най-доброто от световната джаз музика под открито небе и символично поставя началото на летния сезон.

Мисията на организаторите е да популяризират джаз изкуството и да го направят достъпно за всеки, който иска да открие джаза в себе си. Стремят се да създадат по-добра звукова и емоционална среда за децата и младежите, а също и да сбъдват мечтите на традиционните почитатели на този стил музика.

Входът е свободен за всички любители на джаз музиката. Фестивалът се провежда с изключителната подкрепа на Фондация “Америка за България”, Столична община и Министерство на културата.

Автор: Траяна Лазарова

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Под МостаDimitri Vegas & Like Mike с грандиозно шоу у нас03.03.2018

Още от Под Моста

Под МостаНад 200 деца в 7 града получиха безплатен урок по музика по време на „Rockschool на колела"Образование