Най-богатите диджеи според Forbes

22.08.2016

44

Електронната музика става все по-популярна. Затова и не е изненадващо, че световноизвестното списание Forbes от няколко години насам представя на читателите си класация за най-богатите диджеи.

Класацията е наречена „Electronic Cash Kings” и в нея са включени десетте най-богати „царе на електронната музика” За четвърта поредна година на първото място е Калвин Харис. За изминалите 12 месеца диджеят е спечелил $63 милиона, което е по-малко в сравнение с предишната му победа.

Тиесто заема втората позиция ($38 милиона), а Дейвид Гета е на трето място($28 милиона). Не е изненадващо, че именно тези трима диджеи са в челната тройка, защото те работят постоянно със световноизвестни поп певци. Това слива границите между денс музиката и поп културата.

Въпреки мултиплатинените си записи Diplo и Skrillex остават малко по-надолу в класацията в сравнение с миналата година и заемат шесто и седмо място.

Dimitri Vegas & Like Mike в момента са диджеи номер 1 в света, според DJ Mag, но са на последното десето място в класацията, спечелили едва $15.5 милиона.

А ето и пълната класация на Forbes:

The Top 10 Cash Kings of 2016

Calvin Harris: $63 million

Tiësto: $38 million

David Guetta: $28 million

ZEDD: $24.5 million

Steve Aoki: $23.5 million

Diplo: $23 million

Skrillex: $20 million

Kaskade: $19 million

Martin Garrix: $16 million

Dimitri Vegas & Like Mike: $15.5 million

Текст на новината: Станислав Великов

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Стажанти на "Под Моста"Театър под звездите28.05.2018

Още от Под Моста

Деница Димитрова„О, ти, която и да си…“: спускане в сърцето на ВазовТеатър