Театър под звездите

28.05.2018

Народният театър „Иван Вазов“ с второ издание на „Театър пред театъра“

Снимка: Facebook

За втора поредна година Народният театър „Иван Вазов“ ще  закрие театралния сезон с организираното събитие – „Театър пред театъра
Между 30 юни и 8 юли 2018 г., зрителите  ще могат да се насладят на любимите си постановки на откритата сцена,  която ще бъде изградена сградата на  театъра „Иван Вазов“.

За разлика от дебютното издание на „Театър пред театъра“  от  2017г. тази година в програмата са включени девет спектакъла на открито. Също така  в тазгодишното събитие за пръв път Народният театър дава сцена под звездите и на гостуващи театри – театър „София“ и  Театър „Българска армия“.

Освен това тази година представленията ще се играят със субтитри на английски език, за да може и чуждестранните жители и гости на столицата да се насладят на актьорските изпълнения, режисирани от Диана Добрева.

Началото на събитието ще бъде дадено на 30 юни с организиран  концерт-спектакъл „България – благословена земя”, с участието на певци и актьори, режисирани от Борис Радев.

Събитието ще бъде част от закриващата програма за финала на българското европредседателство. Достъпът ще е свободен, но местата са ограничени. Желаещите трябва да си вземат покана от касите на Народния театър.

На 1 и 2 юли зрителите ще могат да видят спектакъла „КАЛИГУЛА” (номинация за награда  „Аскеер 2018” за главна мъжка роля на Деян Донков).

На 3 юли театър „София“ ще покаже свой спектакъл.На 4 и 5 юли Народният театър зрителите  ще могат да се насладят на постановката „ЖИВОТЪТ Е ПРЕКРАСЕН” на режисьора Александър Морфов.

На 6 юли на откритата сцена ще се играе  „САКО ОТ ВЕЛУР” на режисьора Бойко Богданов.

На 7 юли  Театър „Българска армия“ –  ще представи на сцената под звездите стотното представление на „Швейк”. С него ще бъде отбелязан и 70-годишният юбилей на режисьора Бина Харалампиева.

На 8 юли театърът кани зрителите на спектакъла-хепъпинг “Опит за летене” от Йордан Радичков, режисиран от Стоян Радев, а  музиката е дело на Теодосий Спасов.

Всички спектакли са с начален час 21:30 ч.
Билетите вече са в продажба на цени от  10, 15, 20, 25 и 30 лв. Могат да бъдат закупени на касите на Народния театър, онлайн на сайта, както и в мрежата на основния партньор на събитието – Easypay.

 Автор: Ралица Братанова

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Под МостаФестивалът на азиатската култура „Цветовете на традициите“ идва в София26.04.2018

Още от Под Моста

Боян Симеонов5 албума от януари, които трябва да слушатеМузика