„Отвъд зимата“ на Исабел Алиенде вече и на български!

01.08.2018

На 27 юли дългоочакваният роман „Отвъд зимата“ на латиноамериканската писателка Исабел Алиенде излезе и на български език. Творбата затвърждава водещото място на писателката сред майсторите на латиноамериканската литература.

„Отвъд зимата“ ни пренася в сърцето на страховита буря в Бруклин, където три съдби се преплитат в необикновено приключение. То помага на героите да излекуват дълбоки рани, да се отърсят от смазващия товар на миналото и да продължат с надежда напред. В свой стил Исабел Алиенде заплита интригуваща криминална драма. Тя ни поднася вълнуващ разказ за многоликия съвременен свят като представя персонажите с присъщите и човечност и проникновение. Разказът е напрегнат, белязан с мъка, терзания, потресаваща бедност, насилие и престъпност, но в него все пак си проправят път добротата и любовта, защото „не земното притегляне, а спояващата сила на любовта държи света в равновесие“.

Исабел Алиенде започва кариерата случайно, но успява да се превърне в една от най-обичаните латиноамерикански писателки. Посвещава десет години на журналистиката в родината си Перу. Емигрира във Венесуела, където работи във в. „Ел Насионал“ до 1984 г. Пише романи, статии, хумористични книги, пиеси и произведения за деца, а също така и преподава литература в престижни университети в САЩ. Като мащабност на повествованието и майсторство на езика творчеството ѝ е сравнявано единствено с това на Габриел Гарсия Маркес. Сред световноизвестните й книги са трилогията „Къщата на духовете“ (1982), „Дъщеря на съдбата“ (1999) и „Портрет в сепия“ (2000), „Ева Луна“ (1987) и „Приказки за Ева Луна“ (1989), „За любовта и сянката“ (1985), „Паула“ (1994) и много други. Исабел Алиенде е носителка на Националната награда за литература на Чили за 2010 г.

Повече информация за латиноариканската писателка може да откриете тук.

 

Автор: Траяна Лазарова

 

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Под МостаШведското чудо Фредрик Бакман се завръща с нова коледна история24.12.2017

Още от Под Моста

Под МостаНад 200 деца в 7 града получиха безплатен урок по музика по време на „Rockschool на колела"Образование