Премиера на “Въведение в българското съвременно изкуство”

На 11 юни  фондация “Отворени изкуства” и издателство “Жанет 45” представят книгата на Весела Ножарова “Въведение в българското съвременно изкуство” в Софийска градска художествена галерия от 18:00ч.

Снимки от публикации на ИК Жанет 45 в премиера на книга: “Въведение в българското съвременно изкуство”

Книгата е първата пространна история на българското изкуство от края на ХХ и началото на ХХI век. Основава е на поредица лекции, които Весела Ножарова изнася в Пловдив и София в рамките на едноименната образователна платформа “Въведение в съвременното изкуство” на фондация “Отворени изкуства” и галерия SARIEV Contemporary.

“Въведение в българското съвременно изкуство” проследява и представя най-важните участници, художници, институции и галерии, особеностите  на българското съвременно изкуство.  Книгата предоставя по достъпен и разбираем начин една цялостна картина на художествената сцена в България. Четивото излиза на български и английски език.

Весила Ножарова е изкуствовед, куратор и критик. Родена е в Благоевград през 1974г. Завършва История на изкуството в Художествената академия в София. Тясната и специализация е съвременното изкуство, а дейностите й обхващат куриране на изложби, арт критика в редица български издания, както и изнасяне на лекции за история и актуални проблеми в изкуството. Работила е над повече от 40 кураторски проекта в България, Австрия, Белгия, Италия и Турция.

 

Автор: Траяна Лазарова

Стажанти на

За втора поредна година “Под Моста” организира стажантска програма във Факултета по журналистика към СУ. Принципът на програмата е по-големи колеги да дадат част от опита си на по-малките. През 2018 г. през програмата ще минат 14 студенти по журналистика първи курс от ФЖМК.

Сподели тази публикация

Google+ Linkedin Reddit Tumblr+ @Email to