Приключенията на Чарлз Дарвин

30.08.2015

Disney планира нов приключенски филм в стил „ Индиана Джоунс“. Той ще разказва историята на младия Чарлз Дарвин и пътуванията му в Южна Америка на борда на кораба „ Бийгъл“.

Снимка : wikipedia
Снимка : wikipedia

Създателят на теорията на еволюцията и естествения подбор прави по-голяма част от проучванията си именно по време на пътуването . След това ги публикува в емблематичната си книга „ Произход на видовете“ („The Origin of Species“). В нея естественият отбор е описан по аналогия на изкуствената селекция, практикувана от човека, при която животни с желани качества се отделят, за да бъдат използвани за разплод. Но тъй като теорията му не се приема добре ( особено в Америка), очаква се Disney да не  фокусират върху научните доказателства, а сюжетът да се развива около екшъна в експедициите на Дарвин- изследванията му на активни вулкани, оцеляването му в Буенос Айрес и безбройните му опити за бягство.

Ясен е сценаристът и режисьор на лентата , носителят на „Оскар“, Стивън Ганг. Все още не е решено кой ще изиграе младия Чарлз.

Очаква се филмът да излезе на големия екран до няколко години.

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Под МостаНад 72 000 гледаха „Възвишение“ за първите 10 дни22.11.2017

Още от Под Моста

Калоян ГуглевИзкуството в дигиталната епоха. Как артистът живее от него?LIFE