Рок и опера кръстосват шпаги в „Една нощ в операта“

05.01.2018

На 14 януари от 19ч. във Фестивален център очаквайте музикален сблъсък между двата жанра рок и опера.

Николо Коцев е явление от световен мащаб, български китарист, цигулар, композитор и аранжор. Повече от десетилетие е изпълнителен директор на вокално-инструменталната група на Робин Гиб от Bee Gees, менажирал и водил световните им турнета и мегаконцерти на всички континенти.

През 2011-та година Николо композира и поставя рок-операта „ Nostradamus“, с която печели международно признание. В нея участват легенди като Глен Хюз, Джо Лин Търнър, Алана Майлз и др. През 2016 г. в Русе е световната премиера на „Нострадамус“ за България със състава на Русенска опера /оркестър, хор и балет/ под диригентството на Найден Тодоров. Представена е и в НДК София, Велико Търново и на сцената на Античния театър в Пловдив. Солисти в спектаклите са Александър Атанасов, Звезди Керемедчиев, Амалия Ненова, Бьорн Лодин, Томас Викстрьом, Мехмед Кая, Ненчо Балабанов. Режисьор – Орлин Дяков, сценограф – Иван Иванов – Йоаний, дизайнер на костюмите – Николай Бузов, музикален директор – Николо Коцев, хореограф – Филип Миланов.
Последният креативен проект на Николо Коцев се нарича „Една нощ в операта”. На 14-ти януари на варненска сцена ще имаме шанса да чуем цяло съзвездие от имена и прогресивната хард рок банда Кикимора с изпълнение на незабравими оперни арии, увертюри и рок химни, изпълнени с грандиозен състав рок и оперни певци, заедно с хора и оркестъра на Русенска опера. Програмата е съставена от произведения на Моцарт, Верди, Пучини, Бизе, Вагнер и рок композитори в рядка за ценителите симбиоза с изразните средства на две „несъвместими“ музикални измерения и със специалното участие на Нора Караиванова.

„Парчетата” се базират на корените на класическия рок, а пеенето е само на български. Ето я философията, която изповядват участниците в концерта: здраво стъпили на земята, да бъдат гъвкави и да свирят за публиката, да останат верни на идеала за високо инструментално и вокално майсторство и уникално въздействие с всеки следващ концерт. Затова и текстовете са ориентирани към същностните проблеми на настоящето, актуални и съдържателни.

Кикимора е група, основана от Николо. Те осъществяват с голям успех концерти със Симфоничния оркестър на БНР , под диригентството на Емил Табаков, участват на Фестивала „Моцартови празници” под диригентската палка на Жан Ангелов.

При покупка на повече от 5 билета, можете да се възползвате от 20% отстъпка, но само на касата на ФК.

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Под МостаЗапочна второто издание на Коледа в квАРТала с множество събития14.12.2017

Още от Под Моста

Под МостаНад 200 деца в 7 града получиха безплатен урок по музика по време на „Rockschool на колела"Образование