„Духът на Европа“ е надсловът на новогодишния концерт в НДК

19.10.2017

Програмата включва произведения на европейски композитори, а билетите вече са в продажба

 

 

 

Превърналият се в традиция Празничен новогодишен концерт с участието на Фестивален симфоничен оркестър очаква своите почитатели на 1 януари 2018 г. от 18:00 часа в зала 1 на НДК. Предстоящото му издание ще представи „Духът на Европа“ с произведения от европейски композитори от всички 28 държави-членки на ЕС.

С този концерт НДК отбелязва началото на годината, в която България ще председателства Съвета на ЕС. За солист бе поканен един от най-обичаните, световно-признати български цигулари  Светлин Русев – концертмайстор на престижния Оркестър на Романска Швейцария. Диригент ще бъде Маестро Емил Табаков, който тази година навършва 70 години. Той е тясно свързан с историята на Новогодишния музикален фестивал в НДК- бил е дълги години негов музикален директор и диригент на Празничния новогодишен концерт. Маестро Табаков е сред най-утвърдените български диригенти, дирижирал е концерти на най-големите световни музикални сцени, бил е музикален директор и главен диригент на Симфоничния оркестър на Българското Национално Радио, на  Симфоничния оркестър „Билкент“ в Анкара, на Белградската филхармония, на Софийската и Русенската филхармонии. Осъществил е записи на повече от 250 симфонични и оперни произведения  на компакт дискове и е носител на множество професионални награди.

И тази година традиционният Новогодишен музикален концерт, организиран от  НДК, залага на успешната съвкупност между високо качество на музикалната програма и известни имена на солисти и диригенти, които да я представят пред почитателите на класическата музика.

Билетите вече са в продажба на касите на Билетен център – НДК, както и онлайн на ndk.bg. Цените са от 25, 35, 45, 55, 65 лв. Има и 20% намаление от всеки ценови пояс за ученици, студенти, пенсионери и хора в неравностойно положение.

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Под МостаБродуейският мюзикъл Евита се отлага05.01.2018

Още от Под Моста

Под МостаТеатрално, визуално и културноКино