„Съдилището“ превзема Германия

07.05.2015
http://plovdiv.topnovini.bg/node/555456
http://plovdiv.topnovini.bg/node/555456

„Съдилището“  – филм на режисьора Стефан Командарев се радва на невероятен успех още от появата си в кината през ноември, 2014г. Затова и наградите, и призванията продължават да валят. След трите награди на парижкия фестивал „SEE in Paris“ за най-добър филм, награда за режисура и най-добра мъжка роля за Асен Блатечки, миналата седмица, се стартира разпространяване на филма и в Германия, споделят „24 часа“. До момента българският филм е имал скромни премиери в три града: Щендал, където са снимани част от сцените, Берлин и Лайпциг.

„И трите представяния минаха страхотно и пред пълни зали. Лично мен най-много ме зарадваха група български студенти, които бяха видяли плакатите на филма и дойдоха на прожекцията в Лайпциг. Бяха много щастливи и горди, че могат да видят български филм в нормално немско кино и да поканят свои колеги. На 60 екрана сме, което е сериозно предизвикателство. Надявам се филмът да се приеме добре и най-важно да се гледа от повече хора“, споделя режисьорът и продуцент Стефан Командарев.

Критиката и отзивите до момента също са ласкави. Под радара на критиците попада играта на Асен Блатечки, определяна като „невероятна“ и „изключителна“. След първите прожекции в Германия, немските зрителите често сравняват българския актьор по стил и качество на игра и по външност на холивудската звезда Ръсел Кроу.  Германските продуценти коментират: „След международния успех на филма, очакваме той да бъде оценен и от немската публика“. Те вярват, че копродукцията ще вълнува и интригува зрителите си най-вече с завладяващата си, добре разказана и актуална история.

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Под МостаКакво ни очаква на Международния фестивал на етнографския филм тази година05.11.2017

Още от Под Моста

Под МостаВъзроденият спомен за Честър Бенингтън от Grey DazeМузика