Седмица на испанското и ибероамериканското кино за 23-та поредна година

14.05.2016

ПОСОЛСТВО НА КРАЛСТВО ИСПАНИЯ ПРЕДСТАВЯ:

 СЕДМИЦА НА НОВОТО ИСПАНСКО И ИБЕРОАМЕРИКАНСКО КИНО

PosterСофия посреща Седмица на испанското и ибероамериканското кино за 23-та поредна година в кината Люмиер, G8 и Евро Синема и с нова концепция – съвременно кино за широка публика.

София, 13 май, 2016 г. – Под мотото “Повече смях, повече сълзи” между 1 и 9 юни София посреща 17 филма от 8 държави. Всички заглавия от самата Испания са заснети през последните две години, с което събитието залага на съвсем нова концепция – съвременно кино за широка публика. Традиционно, в Седмицата на испанското и ибероамериканското кино със свои филмови продукции участват още Бразилия, Мексико, Аржентина, Чили, Колумбия, Еквадор и Венецуела. Седмицата ще излъчи отново и филма “Никой не иска нощта”, чиято единствена прожекция в България се състоя преди два дни при много голям зрителски интерес.

Седмицата на испанското и ибероамериканското кино ще се проведе за 23-та поредна година в кината Люмиер, G8 и Евро Синема.

Седмицата на испанското и ибероамериканско кино в България е събитие с много сериозна история – цели 23 години! Време, за което успяхме да покажем изключителни филми в компанията на истински киномани и любители на испанската и латиноамериканска култура. След това пътуване назад в историята на нашето кино с едни от неговите най-големи образци, решихме да обърнем посоката на фестивала към това, което се случва в ибероамериканската индустрия днес, сега и в този момент. Ето защо тази година ще представим най-новите продукции от Испания, между които и „Труман”, който спечели наградата за най-добър филм на тазгодишните награди „Гоя”, споделя консулът на Испания.

Прожекциите на испанските филми ще бъдат платени, макар и с билети на по-ниска цена от 7 лева (регулярен) и 5 лева (за студенти и пенсионери). Иберомаериканските филми ще се излъчват с безплатен вход.

Освен „Никой не иска нощта” и „Труман”, в рамките на Седмицата зрителите ще могат да видят продължението на хита „Испанска афера” – „Испанска Афера 2”, както и „Палми в снега” на режисьора Фернандо Гонсалес Молина, който в откриващия си уикенд в Испания постигна бокс офис с близо 300 000 зрители. 

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Калоян ГуглевЕкранизация на „Крал Лир“ в кино „Люмиер“25.06.2016

Още от Под Моста

Деница Димитрова„Когато гръм удари, как ехото заглъхва“ или страстите Яворови в Народния театърТеатър