Ще бъде представена последната изложба на Светлин Русев

( Снимка: Галерия „Арте“ )

На 14-и юни в камерното пространство на галерия „Арте“  в памет на Светлин Русев ще бъде открита изложба с последните му рисунки и скици. По традиция всяка година на този ден, когато е роден, художникът представяше изложба-изненада, пазена в тайна до самото изложение.

Последната изложба, по която е работел Маестрото е била каменна композиция с рисунки върху гранитни блокове.  Подготвителните рисунки ще бъдат изложени в „Арте“, а до СГХГ ще бъдат представени постери с фотографии на каменната композиция, която Светлин Русев е искал да постави до самата галерия.

На поклонението на художника в Националната галерия „Квадрат 500“ бе прожектирано кратко послание, което Светлин Русев е написал за тази изложба:

„… Лyтаx cе в тъpcене на магическия философски камък на мъдpостта, c вечните отговори на живота отсам и живота отвъд; cтигнах до каменна кариера, c кървавите следи на време, тpyд и мъка. Повярвах, че cъм намерил пътя – илюзия!!!
„Защо е път, ако не води към xpама?!“ – недоумяваше старицата от онзи филм…

– 25 май 2018 година, Светлин Русев

Изложбата ще бъде открита от 16:00 часа на  14-и юни и ще продължи до 16-и юни.

Автор: Ралица Братанова

Стажанти на

За втора поредна година “Под Моста” организира стажантска програма във Факултета по журналистика към СУ. Принципът на програмата е по-големи колеги да дадат част от опита си на по-малките. През 2018 г. през програмата ще минат 14 студенти по журналистика първи курс от ФЖМК.

Сподели тази публикация

Google+ Linkedin Reddit Tumblr+ @Email to