“Под Моста” стартира втората си стажантска програма!


За нас е привилегия и удоволствие да ви съобщим, че “Под Моста” стартира втората си стажантска програма. След кампанията, проведена през 2015-та година, в която се запознахме със страхотните млади журналисти от миналия випуск, решихме, че тази година трябва да повторим опита си. Затова от днес (16 март 2016 г.) до края на лятото вие ще имате удоволствието да четете текстовете на 17 млади журналисти от първи курс специалност “Журналистика” във ФЖМК на Софийския университет. През тези месеци всеки един от тях ще публикува новини и изцяло авторски материали, създадени с наша подкрепа.

Нашата стажантска програма е основана на принципа “по-опитни и възрастни колеги учат по-младите”. Тъй като знаем колко често стажовете в началото на образованието са безсмислени и демотивиращи, решихме да създадем безвъзмездно програма, която да удовлетвори нуждите на по-младите ни колеги. Всеки един от тях има свой отговорник, разпределен по интереси, от екипа на “Под Моста”, като двамата заедно трябва да създадат в рамките на месец и половина определен брой текстове. Идеята е да предадем част от опита и знанията си на нашите по-млади колеги, както и да им дадем пълно поле за изява и свобода. През периода на програмата ние ще им даваме съвети, ще излизаме с тях по събития, ще редактираме текстовете им и ще се опитаме да ги научим как да създават, форматират и качват в онлайн пространството качествени и грамотни текстове от различни журналистически жанрове. Текстовете на всички стажанти ще можете да намерите тук.

Нашата стажантска програма за момента е насочена единствено към по-младите ни колеги от ФЖМК, но не забравяйте, че винаги приемаме и публикуваме грамотни текстове. Можете да ни пишете от тук.

Димитър Панайотов
е на 25 и е завършил “Журналистика” в СУ „Климент Охридски”. Той е основател и главен редактор на “Под Моста”. Интересува се от литература, култура, кино, фотография, дигитален маркетинг и качествена журналистика.

Сподели тази публикация

Google+ Linkedin Reddit Tumblr+ @Email to