Светът е футбол! или десетте най-добри реклами за последните две седмици

24.06.2014

maxresdefault

Надали някой ще бъде изненадан, че рекламният свят се е концентрирал върху Световното първенство в Бразилия и преобладаващата тематика е именно тази. GoPro, Nike, Adidas, EA Sports и Coca-Cola пуснаха новите си видеа, а в същото време Pantene реши да се дистанцира и да даде нещо за жените.

 

1. Coca-Cola ‘The Story of Bubamara’

Това Световно е първото за Босна и Херцеговина и Кока-Кола решава да отчете този факт, разказвайки историята на Бубамара – школа за тийнейджъри в Сараево, която започва да функционира преди 20 години в разгара на войната.

2. Hello Flo ‘First Moon Party’

Менструалните реклами убиват табута в името на креативността. Е, това видео вероятно няма да е изключително забавно за всеки, но трябва да се признае, че излиза от заложената рамка и се радва на сериозен успех.

3. Pantene ‘Not Sorry’

Пантен знае своя таргет и атакува с пълни сили. Рекламите на козметика с лек феминистки привкус са все още тренд, така че няма как да не се признае сполучливостта на проекта.

4. EA Sports ‘Landon Donovan – Always in the Game’

Вместо да играе в Бразилия, американската звезда, Лендън Донован, играе плейстейшън на дивана си, печелейки Мондиала със САЩ. Поне там бележи по-лесно.

5. Southern Comfort ‘Young Gun’

Комбининиран образ от Мик Джагър и Кийт Муун се превъплъщава в бармана с перфектни умения. Тези движения заслужават гледането.

6. Volkswagen ‘Eyes on the Road’

Последно време видяхме количество кампании против карането и писането на съобщения по едно и също време, но начинът, по който немският автомобилен гигант подхожда ще се помни дълго време.

https://www.youtube.com/watch?v=R22WNkYKeo8

 

7. Nike ‘The Last Game’

Малко са думите, които могат да опишат краткия анимационен филм на Найк. Невероятен е една от тях. Заслужава си няколкото минути от вашия живот.

8. Yocha Dehe Wintun Nation ‘Proud to Be’

Една реклама, която подкряпа протестите срещу прозвището на Washington Redskins. Националната асоциация на индианците се обръща срещу някои неща в Америка.

9. GoPro ‘Brasil Futebol – For The Love’

GoPro започва своята епоха, а в същото време го прави със стил. Компанията тотално прекъсна серията от високобюджетни реклаи, които видяхме през последните седмици, разчитайки на своя продукт, деца и футболът в най-чистата му и проста форма.

10. Adidas ‘House Match’

Това видео ни показва Зидан и Бекъм, които наблюдават с отегчен поглед как младите звезди (Бейл и Лукас Моура) играят ФИФА. Старите звезди решават да поканят новите на една импровизирана футболна игра вътре в къщата. Твърде много класа в едно видео.

 

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Боян Симеонов5-те най-добри реклами за миналата седмица  01.05.2014

Още от Под Моста

Калоян ГуглевИзкуството в дигиталната епоха. Как артистът живее от него?LIFE