Дърветата в Морската градина „проговарят“ за Деня на Варна

13.08.2016

Светлинният визуален проект „Тайната градина“ ще стартира в 21 часа на 15 август като част от празничната програма за Деня на Варна.

Източник: Община Варна

На Алпинеума в Морската градина ще заговорят лица, животни и други абстрактни форми. Проектът е комбинация от паралелни арт видеоинсталации, разположени върху и сред дърветата на Морската градина. Върху различни части на 12 близкостоящи дървета ще бъдат прожектирани предварително заснети лица, анимирани животни и абстрактни форми, които органично ще се преливат в обектите.

Лицата се появяват, усмихват се на преминаващите, заговарят ги, преминават през различни емоционални състояния, отново изчезват, заменени от други форми, от време на време преминава някое диво животно или само сянката му“, са обяснили организаторите на събитието.

Всеки обект ще има музикален фон, синхронизиран с конкретното видео. Морската градина буквално ще оживее. Чрез интерактивното въздействие зрителите ще могат да се движат свободно и да остават пред всеки обект колкото искат като провеждат импровизирана комуникция с него.

Проектът е финансиран от Общински фонд „Култура“ и предлага забавление както за най-малките, така и за по-възрастните жители на града.

„Усмихнатите“ дървета не са единствената атракция за Деня на Варна. Точно в 21 часа започва празничен кнцерт с участието на Славин Славчев, Група PIF, Деси Добрева, Поли Генова и група LaTiDa, Мария Илиева, Криско и рапъра 100 кила. Представителният духов оркестър на Военноморските сили също ще изнесе собствен концерт.

На специална тържествена церемония ще бъде връчено званието „Почетен гражданин на Варна“. Тя ще бъде последвана от концерт на групите „Анима“ и „uBGrade“, с участието на Поли Генова.

Тази година празникът предлага разнообразна палитра от удоволствия за любителите на всякакви изкуства и музика. Това доказва и организацията на симфоничен концерт край пеещия фонтан на пл. „Независимост“. На него ще се изявят артисти от Държавна опера – Варна. Диригент ще бъде Мартин Пантелеев, а солисти Даниела Димова, Валерий Георгиев и Свилен Николов.

Автор: Нанси Борисова

 

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Под МостаНешка Робева и "Няма такова шоу" с благородна кауза07.12.2017

Още от Под Моста

Под Моста„Операция „Жълти стотинки“ събира средства за олимпийските отбори по природни наукиLIFE