Документалният филм за направата на „Никой“ тръгва безплатно онлайн

06.11.2017

Броени дни след официалната си премиера на фестивала „So Independent“ на 1 ноември документалният филм за направата на лентата „Никой“ вече може да се гледа безплатно. „Кой е Никой?“ e на разположение в YouTube, а решението идва след като създателите виждат огромното вдъхновение и интерес, които предизвика филма в пълната зала.

90-минутният филм е сниман 3 години и монтиран 11 месеца, за да проследи събитията около продукцията на независимия „Никой“ на Андрей Андонов с участието на Гергана Плетньова, Силвия Петкова, Стоян Радев и др. Онлайн може да се гледа специална интернет версия на филма с продължителност от 80 минути, различна от тази, предназначена за кино.

Документалната лента разказва за един режисьор, който мечтае да направи игрален филм, но няма достатъчно пари за това, а междувременно се ражда и първото му дете. Режисьори са Васил Горанов и Пепе Джордж, които преди месец спечелиха Голямата наградата на фестивала „Златна Роза“ с първия си филм „Кораба Слънчоглед  1“. Историята проследява процеса на създаване на независимо изкуство в България. Филмът засяга наболели въпроси, докосва с нестандартни философски послания и разсмива зрителя със своята откровеност. Самият филм „Никой“ може да се гледа от 1 декември по HBO. Дотогава можете да гледате „Кой е Никой?“ безплатно тук, както и „Никой“ срещу такса във Vimeo тук.

 

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Деница ДимитроваНагради на ‘Master of Art’ 201730.04.2017

Още от Под Моста

Анна-Мария Попова„Как се пише?“ и говори уместно в днешно време: Интервю с Павлина ВърбановаLIFE