Балкански фолклор и съвременна елeктроника от Wrong Fest през юли

Wrong Summer 2017 е лятното събитие на познатия фестивал, което събира три звездни проекта в Маймунарника на 12.07

Wrong Summer 2017 ще се проведе на 12 юли в Маймунарника. Това ще е лятното събитие на Wrong Fest, посветено на съвременната балканска музика. Shazalakazoo, Meszecsinka и Balkansky се качват на сцената, за да демонстрират музикално въображение и творчество вдъхновени от корените на етно музиката на региона.

Shazalakazoo са сръбско електронно дуо базирано в Берлин и Белград. Двамата юнаци идват отново в България, за да представят своя нов албум ‘METANATIONAL’. Черпещ елементи от световно популярни мелодии и песни, той ги прецежда през необуздания дух на Сърбия. Към това добавяме щипка балкански ритми, изстрели с дигитална пушка (кларинет) и много drum’n’bass. Shazalakazoo впечатлиха публиката на Wrong Fest през 2016-та, когато държаха всички във въздуха в продължение на 2 часа със своя енергичен сет. Този път опустошителната им музикaлна смесица ще бъде още по-дива и то точно в сърцето на София.

Meszecsinka се качват на сцената преди сърбите със своя сблъсък на бяс и нежност, психеделично напрежение и вълшебно опиянение. Унгарската банда с български корени преминава през страната за своето лятно турнe, което включва още концерти у нас както и в Сърбия и Македония. Магнетичните Аннамария и компания ще омагьосат с песни на унгарски, български, испански, арабски и още много други езици. Това е една от най-успешните банди в чужбина, които използват нашия фолклор в творчеството си. След много концерти в цяла Европа и Северна Америка, Месечинка ще направят и запомнящо се лятно изпълнение.

Точно в 19:00 своя DJ set ще започне Balkansky (Ivan Shopov). Той ще представи на публиката музика от най-новите си търсения в посока смесване на български традиционни мотиви с електронен звук. Ще се изпълняват и някои от по-ранните му композиции. С този микс от звуци и емоции, Иван цели да ви разходи из родния си Балкан, без да напускате слушателската си позиция.

Вратите на Маймунарника ще отворят в 18:00 на 12.07.

Първите 100 билета за събитието са на промоционална цена от 13 лева. Цената на оставащите предварителни пропуски е 20 лева. Билетите във вечерта на концерта и на портите на клуба ще са по 25 лева. Пропуски могат да се закупят от мрежата на ticketlogic.bg и в Wrong Bar.

Въздействащото изображение на плаката е специално сътворено от Functional Neighbour (Дияна Нанева). Партньор на събитието е Greengo България, които ще предлагат своите атрактивни продукти сред публиката на Wrong Fest 2017.

За допълнителна информация може да следите във Facebook.

Под Моста
е независима медия, създадена от млади хора, занимаващи се с писане и журналистика. В сайта можете да намерите новини и изцяло авторска публицистика за култура и лайфстайл.

Сподели тази публикация

Google+ Linkedin Reddit Tumblr+ @Email to