Два стоунър концерта в края на февруари

Тази година ще е особено силна за почитателите на добиващите все повече популярност подстилове на метъл и рок музиката – стоунър, сайкъделик и дуум. Две ъндъграунд, но и в същото време сериозно прогресиращи банди ще изнесат изпълнения на живо в два последователни дни.

На 25 февруари полската stoner/doom група Dopelord ще излезе на сцена заедно с българите Obsidian Sea. Бандата идва за първи път у нас по поканата на изключително активните Wrong Fest, благодарение на които българската публика успя да се наслади на групи като The Myrrors, Dopethrone и Bongzilla.

Dopelord

Зад гърба си Dopelord имат цели 3 албума, като последният излезе едва миналата година. Основното им вдъхновение са музиката от 70-те и старите филми. Билетите за събитието са на предварителна цена 15 лв. и могат да бъдат открити както в системата на bilet.bg, така и в Wrong Bar. В деня на концерта ще са по 20 лв.

Kalamata

На 26 февруари друга стоунър група ще зарадва българските почитатели на стила. Немските инструменталисти Kalamata също ще гостуват за първи път у нас. Този път събитието е по инициатива на Rawk n’roll. Концертът на триото, което зад гърба си има два албума, ще се проведе в клуб Live and Loud. Билетите ще са цена от 8 лв. и ще се продават единствено в деня на събитието.

Под Моста

е независима медия, създадена от млади хора, занимаващи се с писане и журналистика. В сайта можете да намерите новини и изцяло авторска публицистика за култура и лайфстайл.

Сподели тази публикация

Google+ Linkedin Reddit Tumblr+ @Email to